Mavrović: Rusi bi mogli skupiti 100 milijuna dolara za Lewisa, to bi bilo fenomenalno!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.10.2013 08:17h Autor:

Željko Mavrović

Lennox Lewis definitivno je svojom izjavom da je za honorar od 100 milijuna dolara spreman odraditi borbu protiv Vladimria Klička zaintrigirao veliki dio borilačke javnosti, a sve je u razgovoru za sportski.net komentirao i jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača svih vremena.

Ako kažemo da je svoju posljednju borbu u karijeri odradio upravo protiv Lewisa, vjerojatno će vam odmah biti jasno da se radi o Željku Mavroviću.

"Lewis je bio fenomenalan boksač. S time da ja imam tri i pol godine manje od njega pa sam osjetio što znači ponovni ulazak u trening. Nije to samo odboksat' meč, treba se i pripremiti za taj meč. Lennox najbolje poznaje svoje tijelo i što mu tijelo može pružit'. Meni je moje tijelo kroz niz ozljeda pokazalo da ga ne mogu pripremit' za ono što sam ja želio. Pitanje je koliko Lennox trenutno trenira. Možda zaista već je u kontinuitetu treninga, ja ne poznajem situaciju, ali u svakom slučaju, s onim što je odboksao do sada, sa svojim imenom i veličinom, on je u situaciji da može tražit' jednu ovakvu cifru. Ma to je sjajno, sve skupa", rekao je Željko.

"Iznos nije tako nedostižan, moglo bi se skupiti. Vjerojatno da bi neki Rusi mogli to sve zajedno posložiti", smatra Mavrović te dodaje: "Ja vjerujem da je Lennox u punoj snazi bio bolji boksač od oba brata Kličko. Ali danas, zaista je tu toliko parametara da je teško reći kako bi to izgledalo. Sigurno je da bi to bio jedan veliki, spektakularan meč! Lewis bi zbog svoje fizičke konstitucije imao puno više šansi od nekih drugih boraca koji su u dosadašnjim borbama bili inferiorni braći Kličko, ali kažem, nemoguće je reći što bi se točno dogodilo."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI