Mavrović: Kličko je uništio meč svojim trikovima

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.10.2013 08:32h Autor:

Željko Mavrović

Jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača svih vremena, ali definitivno i jedan od najboljih na svijetu tijekom svog vrhunca, Željko Mavrović, bio je gost komentator na Novoj TV tijekom prijenosa borbe između Vladimira Klička i Alexandera Povetkina iz Moskve.

Borac koji je nosio nadimak 'Šaka sa Srednjaka' nije bio toliko kritičan prema Kličkovom nastupu, kao neki stručnjaci, iako i on smatra da je Ukrajinac svojim trikovima itekako utjecao na razvoj situacije u ringu.

"Prije svega, već dugo godina nismo imali pravi meč za svjetsku titulu. Bez obzira na ogromnu bodovnu dominaciju, imali smo pravi meč. Tako se bore dva borca koji boksaju za svjetski naslov. 'Ne mogu se oteti dojmu da meč ne bi bio kvalitetniji da Vladimir nije koristio sve one trikove. Vidjeli smo boksača koji je našao recept kako boksati protiv braće Kličko. Ono što nije mogao dalje, nije mu bilo dopušteno da se u klinču razvije borba. Našli smo čovjeka koji je našao boksačko rješenje, sad još hrvačko umijeće da svlada", smatra Željko.

''Borba je gotova, stvar je završila. Meč je otišao u krivom smjeru, Vladimir je uspio nametnuti se, on je stekao mogućnost da se koristi svojim šampionskim metodama'", dodao je Mavrović, a onda se osvrnuo na svoju konačnu odluku da odustane od povratka u ring.

''Boksačka karijera Željka Mavrovića je davno završila, a prije desetak dana sam donio definitivnu odluku da do natjecanja neće doći, koliko god da sam dobro odsparirao. Sjajno se osjećam u boksačkoj priči, spreman sam pomoći dečkima koji počnu baviti se boksom. Dvije godine koje sam proveo u treningu su me izuzetno razveselile i vratile mi povjerenje u sebe koje sam možda poljuljao kroz neke pogrešne korake u poduzetništvu", rekao je Irokez gostujući na Novoj TV, a njegove su riječi prenijeli na portalu gol.hr.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI