Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Manny Pacquiao se rutinski poigrao s Bronerom | Fight Site

Manny Pacquiao se rutinski poigrao s Bronerom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.01.2019 11:45h Autor:

Manny Pacquiao vs. Adrien Broner

Uvjerljivu i dominantnu pobjedu upisao je Manny Pacquiao u meču protiv Adriena Bronera, zadržavši tako pojas WBA regular prvaka velter kategorije.

40-godišnji Filipinac još jednom je pokazao kako još uvijek nije za mirovinu te da je svoj stil boksa prilagodio godinama u kojima se nalazi. Imao je protiv sebe 11 godina mlađeg protivnika, boksača koji je već s 24 imao svjetsku titulu u četiri različite kategorije, no tog istog protivnika je deklasirao. Kao što kaže naslov, rutinski se poigrao s Adrienom Bronerom i to je pravi opis onoga što se događalo u MGM Grand Areni.

Pacquaio je bio boksač koji je od početka bio aktivniji, puno se kretao, napadao, pogađao, ali i jako dobro radio lažnjake, kojima je sprječavao Bronerove ozbiljnije napade. Trebalo je proći pune tri runde dominacije da bi se Broner napokon uključio meč. Kad je osjetio distancu svog direkta počeo je pogađati, no i dalje je bio onaj koji zadaje manje udaraca te koji je konstantno u defenzivnom položaju. Peta i šesta runde dale su nadu da bi meč mogao postati neizvjesniji, budući da se Broner u njima najviše iskazao te se ozbiljno uključio u meč, no čini se kako je to samo bilo razdoblje Mannyevog odmaranja.

Od ulaska u sedmu rundu pa sve do kraja meča, Pacquaio kao da je radio na savršeno programiranom auto pilotu. Posebno su dobro izgledale njegove eskivaže, no iste nisu ometale Bronera, po čijem se govoru tijela vidjelo kako je uvjeren da vodi u ovom meču. Takav deluzivni dojam nije smetao niti Pacquiaou, nego mu je zapravo olakšao posao privođenja meča kraju. I to na način da je čak on bio taj koji je tražio više akcije, dok je Broner istu odbijao, i dalje uvjeren kako je u vodstvu. Nakon isteka 12 runde, Pacquiao je digao ruke, dok je Broner slavodobitno skočio na konopce, uvjeren kako je pobjeda njegova.

Suci su na kraju bodovali 117-111, 116-112 116-112 u korist Pacquiaoa, čime su čak svojevrsno išli na ruku Broneru. Njemu su gotovo svi mediji dali petu rundu, dok se još kod ponekih mogla vidjeti četvrta ili šesta. Prema tome, većina smatra kako je mogao dobiti maksimalno tri runde, zapravo u to su vjerojatno uvjereni svi osim samog Bronera, koji nikako nije mogao prihvatiti konačni ishod. Nekada najveći talent svjetskog boksa sada je na tek tri pobjede u posljednjih sedam mečeva, dok Pacquiao gleda prema revanšu s Floydom Mayweatherom. Uz ovakav prilagođeni način boksa, možda bismo u tom meču uistinu gledali jednu drugu situaciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI