Manny Pacquiao: Pobjedom protiv Bronera bih mogao doći do revanša s Mayweatherom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.11.2018 13:53h Autor:

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao ispred sebe ima meč protiv Adriena Bronera, a na njega gleda kao nešto što bi ga moglo dovesti do revanša protiv Floyda Mayweathera, meča koji je i dalje njegova najveća želja.

19. siječnja u ring MGM Granda ući će Manny Pacquiao i Adrien Bronera. Dva izuzetno uspješna boksača, od kojih je jedan već prava legenda, dok drugi to još uvijek ima priliku postati. Susret je najavljen jučer i prekjučer, putem dvije konferencije za medije, a na jednoj od njih je PacMan zapravo iznio svoje ambicije povodom ovog meča, tj. onoga što bi mu on mogao donijeti.

“Ovaj meč ponudit će dobar boks. On je boksač preko kojeg moram proći da bih se ponovno borio protiv Floyda Mayweathera. Želim dokazati boksačkim fanovima da je Manny Pacquiao i dalje tu, sigurno ćete ga gledati još nekoliko puta u Americi. Adrien se baš neće složiti s mojom željom za borbu protiv Floyda jer zna da bi to značilo da prvo moram proći preko njega”, rekao je sjajni Filipinac.

Adrien Broner je deset godina mlađi od njega, no posljednja dva meča pokazao je puno manje od onoga što je radio prije četiri ili pet godina, kada su govorili da mu je samo nebo granica. Život mainstream zvijezde, koji ga je osvojio, uključuje puno tulumarenja i zapostavljanja sportskog života te ga je to svakako koštalo. No, najavio je kako je to sada iza njega te da se planira vratiti rezultatima kakve je imao. Prvo mu je cilj savladati Mannya, što je izjavio da smatra potezom kojim bi postao legenda.

“Broner je mlad i brz te je jako brz na jeziku. To će sve samo ponuditi više akcije u ringu, uostalom obojica znamo što ljudi žele. Svim fanovima biti će ovo prilika da jednom u životu prožive boksački meč koji nikada neće zaboraviti. Broner je jako zabavan tip i mislim da bi nakon boksačke karijere mogao biti komičar. Niti malo me ne vrijeđaju njegove šale na moj račun, gledam ga s iskrenim osmjehom i uživam”, rekao je nešto o svom protivniku.

U travnju 2016. godine, Pacquiao se umirovio nakon meča protiv Timothya Bradleya, no to je trajalo jako kratko. Samo sedam mjeseci kasnije se vratio i od tada nastavlja svoju karijeru, za koju je rekao kako će trajati sve dok bude mogao pružati mečeve na razini koju smatra adekvatnom.

“Nastavljam s karijerom jer je to moja strast. Kada sam odlučio ostaviti se boksa, vrlo brzo sam osjetio tugu što ne mogu biti u ringu i time inspirirati ljude na Filipinima, kao i boksačke fanove.”

Pacquiao će u prosincu napuniti 40 godina, što u posljednje vrijeme baš i nisu pozne godine za boksača, neki su zapravo tek tada došli do svojih najboljih rezultata. Ipak, Pacquiao je kroz karijeru bio prvak osam različitih kategorija i on uistinu malo toga još ima za dokazati. Jedino što može je nastupima smirivati svoju strast te razveseljavati boksačke fanove. Barem dok bude boksao kao u svom posljednjem meču, kada je u maniri boksa iz svojih najboljih dana, savladao Lucasa Matthyssea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI