Malignaggi “skinuo rukavice”: McGregor je arogantna škrtica, njegov boks treba još puno rada (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.08.2017 14:45h Autor:

Screenshot: Instagram

Sada već bivši sparing partner Conora McGregora, bivši svjetski boksački prvak u dvije težinske kategorije, Paulie Malignaggi, je očito odlučio otpustiti kočnicu i do kraja zaratiti s irskom super zvijezdom. Nakon napuštanja pripremnog kampa u Las Vegasu za što je razlog pronašao u objavljivanju fotografija sa sparinga, Maglinaggi je rekao da on neće otkrivati pojedinosti i detalje iz samog kampa jer je tako dogovorio s McGregorom. No, očito je kako se u međuvremenu predomislio pa je gostujući u emisiji “SportsXtra” doslovno popljuvao UFC prvaka nazvavši ga “najvećom škrticom koju je ikada sreo.”

Malignaggi otkrio kako natjerati McGregora da “cmizdri poput curice”

Maglinaggi smatra da McGregor nije dobra osoba jer sve oko sebe tretira poput posluge, a unatoč tome što će zaraditi stotinu milijuna dolara od meča protiv Mayweathera, uvjeti za njegove sparing partnere su jako loši. Razlog je taj, tvrdi Malignaggi, što je slavni Irac – škrtica!

“Jasno je bilo da će objavljivati fotografije sa sparinga, to sam i očekivao. Ali fotografije koje su izabrali za objaviti… I on i ja znamo da se nije radilo o nokdaunu, to je bilo guranje. Zapravo je bio frustriran taj sparing jer sam ga prebijao. Mislim da niti sudac u ringu nije smio pričati o tome. Sparinzi bi trebali ostati u dvoranu. Ja nikada ne bih ispričao da sam ga prebio u utorak da nisam morao”, rekao je u uvodu Malignaggi.

Upitan koliko McGregor zna, umirovljeni boksač odgovara:

“Gledajte on se definitivno zna boriti. On je prvak u MMA-ju, definitivno se zna boriti. Ali kada govorimo o boksu… Neću reći da ne zna boksati, shvaća što treba napraviti i ima neku ideju kako to realizirati, ali mora još napredovati. Nedostaju mu neke stvari jer nije lako tako brzo usvajati nova znanja… A tu dolazimo do problema koji ja imam s Conorom. On je arogantan. Arogantan je do te mjere da ne može napredovati. Želi se okružiti samo s tipovima koji mu klimaju glavom, ne želi slušati da nešto nije dobro, da nešto treba promijeniti. Samo želi čuti da je sve dobro.”

Iako je trenutačno “na ratnoj nozi” s McGregorom, Maglinaggi tvrdi da nije razgovarao sa svojim prijateljem Mayweatherom kako bi mu otkrio detalje sa sparinga.

“Ja nisam takav, neću to napraviti. Čak i da imam fotografije gdje je on na podu, a ja sam ga bacio u nokdaun, ne bih to napravio i objavio na društvenim mrežama. A on, koji me nije udario, nego me gurnuo, je probao od toga napraviti situaciju kao da me nokautirao. Pokušava previše prodati taj meč po mom mišljenju.”

“Osobno je sve to primio. Nekako je čudan. Očekivao sam da je malo zreliji za svoju dob. Ali to nije jedini problem koji sam imao s njim, meni smeta način na koji se odnosi prema ljudima, prema sparing partnerima. Malo je škrt. Ako već boksaš za 100 milijuna dolara, onda možeš biti malo šire ruke i potrošiti malo više na trening kamp, na sparing partnere i njihove uvjete rada. Ja nisam tražio ništa ekstra za sebe. Nisam htio posebne uvjete, nego iste kao što imaju i drugi. Išao sam tamo u dobroj vjeri, htio sam mu pomoći. Nisam pregovarao oko cijene, što su ponudili, to sam i prihvatio. Nikada nisam dobio novac na koncu. Nisam htio raditi nikakve probleme jer sam očekivao da će nam barem pružiti osrednje uvjete života tamo. No, to se nije dogodilo, sve je bilo malo jeftino i škrto.”

Maglignaggi je otišao dalje i ustvrdio da je McGregor najškrći čovjek kojeg je vidio u životu.

“Nisam bio dio borbe od 100 milijuna dolara, ali sam mnogo puta bio dio meča koji vrijedi milijun dolara ili više. I kada si to vidio, znaš kako se tretiraju ljudi u takvim situacijama, kako planirati i platiti trening kamp, koliki ti budžet treba. Bez da previše potrošiš, ali i da ne budeš škrt. Gledajte, tu su ljudi, trening partneri, timovi… moraš se pobrinuti za njih. Nikada nisam vidio tako škrtog tipa u životu! Bio sam šokiran kada sam vidio kako taj tip tretira sve oko sebe. On vozi Lamburginija po Vegasu, a ne poštuje nikoga drugoga.”

Maglinaggi je odlučio na sam dan meča, kada će analizirati dvoboj za Showtime televiziju, ipak otkriti detalje o McGregoru i njegovom boksu. Do tada će šutjeti.

“Govorit ću još o taktičkom dijelu meča kako se borba bude približavala, ali neću otkrivati detalje. Želim zadržati integritet tog dvoboja, želim da sve bude etički ispravno i pošteno. Ali na dan meča ću reći neke taktičke stvari, neke tehničke detalje o njemu. Što radi, što bi trebao raditi i zašto. S mnogim stvarima koje radi se ne slažem. Više o tome na sam dan borbe”, zaključio je bivši prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI