Malignaggi otkrio kakve “prljavštine” koristi McGregor: Dobio je dva minus boda na tom sparingu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.08.2017 13:12h Autor:

McGregor & Maliganggi

Bivši dvostruki svjetski boksački prvak Paulie Malignaggi ne staje! Tjedan dana nakon što je napustio pripremni kamp Conora McGregora, Malignaggi ne prestaje gostovati po razno raznim emisijama kako bi iskoristio svoju nikad veću medijsku slavu, ali i kako bi što bolje “popljuvao” McGregora.

Iako se obvezao ne iznositi detalje sa sparinga, tu i tamo mu koji promakne. Slučajno ili namjerno. U posljednjem gostovanju, koje se dogodilo u emisiji “The Herd with Colin Cowherd”, boksački šampion je otkrio zanimljiv detalj koji bi McGregoru mogao raditi probleme tijekom samog meča s Mayweatherom. A koji, kada malo bolje promislite, i nije posebno iznenađujući s obzirom da Irac nema nikakvog boksačkog iskustva.

Malignaggi tvrdi da McGregor koristi prljave trikove koje je pokupio u slobodnoj borbi, a koji ne prolaze, odnosno ne bi barem smjeli prolaziti, u boksačkom meču. Prema njegovoj izjavi Irac je tijekom sparinga dobio čak dva minus boda od strane suca Joea Cortez i to zbog povrede pravila – guranja iza glave i “zečjih” udaraca.

“Ono što Conor mora razumijeti, a što se dobro vidi na snimci koju su objavili – da je većina tih udaraca promašivala, a nije sjedala gdje treba. Osim toga, čini mi se da su si pucali u nogu jer je na vidjelo izašla sva prljavština koju koristi, a za koju ga je sudac upozoravao. Baš u tom sparingu nije bilo bodovnih sudaca, ali je izgubio dva boda zbog prljavih poteza – guranja iza glave i zečjih udaraca.”

“On se mora naučiti držati pravila i boksati unutar pravila jer mi se čini da je malo zbunjen i da ne zna što radi u ringu. Posebno zbunjeno izgleda kada je u pitanju klinč. Tu te pokušava uhvatiti i gurnuti ti glavu prema dolje. U boksu je klinč vrlo različit od onog u slobodnoj borbi. Ne smiješ hvatati protivnika. Moraš znati boksati da bi mogao znati kako se ponašati u ringu”, dodaje Malignaggi.

Na koncu je istaknuo još jedan detalj koji su primjetili mnogi boksački analitičari. McGregor uglavnom udara OTVORENIM šakama (unutarnjim dijelom rukavice), a rijetko kada “zavrće” šaku što je osnova boksačkih udaraca. Osim što su mu udarci puno slabiji od onih sa “zavrnutim” šakama, takva praksa nije dozvoljena u boksu i sudac u ringu će ga sigurno upozoriti, a na koncu i kazniti, ako to bude radio u meču s Mayweatherom.

“Mislim da Conor mora naučiti zavrnuti svoje udarce, ali više od toga, on mora naučiti kako boksati čisto. Bit će diskvalificiran, ako nastavi udarati iza glave, ako nastavi gurati glavu prema tlu. On mora shvatiti da je boks drugačiji od slobodne borbe”, zaključuje Malignaggi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI