Malignaggi otkrio još detalja: Dok sam tukao McGregora, Whiteu sam vikao: “Je li ovo tvoja kuja koju si doveo?”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.08.2017 10:04h Autor:

nintchdbpict000343448129

Bivši svjetski boksački prvak u dvije težinske kategorije, ali i bivši službeni sparing partner Conoru McGregoru za njegov meč protiv Floyda Mayerathera, Paulie Malignaggi, je u ponedjeljak gostovao u emisiji The MMA Hour. Baš kao što je to učinio i dan ranije u jednom drugom showu, Malignaggi je do detalja ispričao podjedinosti s drugog sparinga koji se prošlog tjedna održao u Las Vegasu nakon kojeg je eskalirala svađa i razlaz.

Malignaggi “skinuo rukavice”: McGregor je arogantna škrtica, njegov boks treba još puno rada (VIDEO)

Malignaggi smatra da mu je McGregor postavio klasičnu boksačku “sačekušu” te da je na njegovom imenu pokušao skupiti bodove i tako dodatno napumpati ionako već sada boksački mega meč.

U uvodu je ponovio informacije koje je već nekoliko puta otkrio američkim medijima. U Las Vegas je doveden avionom samo jedan dan prije sparinga od 12 rundi za što objektivno nije bio spreman jer je prije samo nekoliko dana uspio odsparirati osam rundi. No, Maglinaggi je, kako barem tvrdi, bio svjestan da mu neće biti ugodno i da će Conor učiniti sve kako bi ga nokautirao na sparingu. Umjesto da dvorana bude rezervirana samo za minimalan broj osoba poput trenera i sparing partnera, na licu mjesta su se pojavili Dana White i Lorenzo Fertitta.

“Ponovno sam pomislio da će ovaj lik pokušati sve da dođe do nokauta na tom sparingu. Pokušava uhvatiti tipa koji jedva može odsparirati osam rundi i kojem je osam rundi sparinga bio priličan napor. Pozvao je sve ove uzvanike kako bi poslije mogao pričati koliko je dobro izgledao na moj račun. Bio sam ljut, ali sam znao da moram biti spreman na ovo.”

Malignaggi priznaje kako je McGregor bio bolji prvih pet rundi sparinga.

“Prvih pet rundi je bio tvrd. Krenuo je oštro s više smisla. Bio je stvarno tvrd, čak je pogodio nekoliko dobrih udaraca, ali kako je sparing odmicao, ja sam preuzimao. Ja sam konstantniji boksač. Moj stil je konstantniji. Moje kontre su oštrije. Moj prednji direkt je bolji. Jednostavno sam bio konstantniji od njega”, dodaje bivši svjetski prvak i dodaje da se McGregor zaista popravio od prvog sparinga.

“Ljudi me pitaju je li se išta popravio od prvog do drugog sparinga. Popravio se. Ali neovisno o tome, boks je nešto novo za njega i pomaci su prilično mali.”

“Ja se ovim bavim 20 godina, pa je moj napredak iz sparinga u sparing puno veći nego njegov. Mišići imaju memoriju, a vrlo brzo vam se vrati reakcija i tajming. Čak da je i napredovao od prvog sparinga, ja sam napredovao mnogo više. A na trećem i četvrtom bi bio još bolji i bolji. Već nakon dva sparinga je mogao dobiti ideju kako bi to izgledalo na kraju kampa, i da će dobivati uglavnom batine.”

Boksač otkriva staru McGregorovu boljku, nedostatak kondicije u kasnijim rundama.

“Nakon šteste runde je postao prilično otvoren za udarce. Toliko je bio više otvoren da sam krenuo jače udarati, sjedao sam više na udarce i sve više su do izražaja došli udarci u tijelo koje sam plasirao. Naravno, čitavo vrijeme sam mu pričao u lice, jer je prvi put on pričao čitavo vrijeme. Govorio sam mu da znam kako ne može izdržati ove udarce u tijelo. Ovi udarci u tijelo su gadni, a? U MMA-ju udarci u tijelo nisu isti kao u boksu jer su ovi u boksu konstantniji. U boksačkom sportu udarci u tijelo lome protivnika. Malo po malo osjetite kako vam energija bježi iz tijela. To je problem jer s tim izgubite i trzaj u udarcima, a ne možete niti bacati toliko često kao prije.”

“McGregor je tada prestao pričati jer je htio sačuvati što više energije. Smanjio je broj udaraca koje je bacao. Da, pogodio je nekoliko dobrih udaraca u prvim rundama, ali ja sam pogodio mnogo dobrih kasnije i čitavo vrijeme sam mu pričao u lice. Nakon sedme runde koja je bila njegova najgora, rekao je ‘7-0 za mene’. Sjećam se da sam išao u svoj kut i vikao mu ‘u koju god školu si išao, nisu te dobro naučili brojati’.”

“Osjećao sam se tako dobro da sam počeo vikati i na Danu Whitea koji je bio pored ringa. Počeo sam vikati, je li ovo kuja koju si mi doveo?’ Vikao sam mu ‘da sam bio u avionu prije 24 sata’. Tada sam malo lagao i rekao sam mu ‘da prošli tjedan uopće nisam trenirao’. To nije istina jer sam trenirao i htio sam biti što bolji. Znao sam da me McGregor čuo. Dana nije pokazivao nikakve emocije, nije ništa govorio, ali čitavo vrijeme me gledao dok sam to pričao.”

Tada se, prema riječima Malignaggija dogodilo fanozno guranje koje je dovelo do razlaza i svađe. Prema riječima bivšeg boksačkog prvaka, guranje se dogodilo u osmoj, devetoj ili desetoj rundi.

“Najsmješnije je to što se guranje dogodilo u trenucima kada je dobivao batine. Gurnuo me na pod i pokušao se malo odmoriti. Čak i kada sam bio na podu sam mu vikao u facu ‘da li treba odmor?’ Cortez je morao obrisati moje rukavice. Poslije toga sam krenuo još žešće. Rekao sam mu da više nema popusta i počeo sam ga udarati s još više udaraca u tijelo. Čuo sam ga kako stenje od udaraca u tijelo.”

“Mislio sam da smo nakon sparinga zakopali sjekiru. Slikali smo se u ringu, svi su nam čestitali. Odradili smo 12 teških rundi i nije bilo bitno tko je bio bolji. Nakon 36 minuta u ringu osjećate respekt za svog protivnika jer pokušatave jedan drugom otkinuti glavu. U svlačionici sam prošao pokraj njega i on mi je rekao da je sparing bio dobar. Ja sam mu odgovorio istom mjerom. Stvarno sam mislio da smo zakopali sjekiru te sam vjerovao da više sparinzi neće biti tako tvrdi do kraja kampa. Nadao sam se tome jer sam stvarno stigao s dobrim namjerama.”

Malignaggi je bio taj koji je, prema vlastitim riječima, zamolio McGregora da se ne objavljuju fotografije sparinga…

“Rekao sam mu, ‘Conore brate, učini mi uslugu. Nemoj više objavljivati one lude fotografije’. Tjedan dana ranije sam radio meč Broner vs. Garcia i svi novinari su pitali samo o tim fotografijama i što se zapravo dogodilo. Rekao sam Conoru da mi je jako teško ne kršiti ugovor o povjerljivosti kada on objavljuje fotografije sparinga. Ja nisam tek jedan od sparing partnera. Nitko ne zna tko su ostali. Svi znaju tko sam ja. Kada objavi fotografije sparinga, mediji odmah dođu do mene i ispituju me, a ja ne bih smio pričati o tome.”

“Rekao sam mu da želim da izgleda dobro prije meča, da želim pričati dobre stvari o njegovom boksu. Taj razgovor smo vodili nakon drugog sparinga u svlačionici i ovo je trenutak kada sam shvatio kakav je to seronja. Jer u tom trenutku smo upravo odradili 12 rundi i vjerovao sam da postoji međusobno poštovanje.”

McGregorova reakcija je za Malignaggija bila razočaravajuća.

“Pogledao me, a ja sam očekivao nešto u stilu: ‘U pravu si Paulie, nema problema, samo ćemo nastaviti s ovako dobrim radom’. No umjesto toga, on me pogledao, nasmijao se i počeo odlaziti iz svlačionice. Okrenuo je leđa, krenuo se tuširati te je dobacio: ‘ha ha Paulie, ne znam. Sjajne fotografije smo uhvatili u posljednje dvije runde, nisam siguran za to što si rekao.'”

“U tom trenutku sam očekivao Ashtona Kutchera koji će prići negdje iz kuta i reći mi da sam nasamaren. Mislio sam da je sve ovo šala. Nisam znao da je ovaj dečko toliki seronja”, zaključio je svoje izlaganje Malignaggi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI