Mairis Briedis savladao Marka Hucka za WBC i IBO titulu lakoteške kategorije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.04.2017 15:14h Autor:

Maris Briedis

Mairis Briedis novi je svjetski boksački prvak lakoteške/cruiser kategoriji po verzijama WBC i IBO. On je to izborio savladavši Marca Hucka sudačkom odlukom.

32-godišnji službeno neporaženi Latvijac vodio je ovaj meč u smjeru koji njemu odgovara od samog početka, posebno dobro Hucka kontroliravši prednjim direktom. Svjestan Huckove snage, Briedis je držao visok tempo, gdje je njemačkog Sandžakliju cijelo vrijeme prisiljavao na odgovaranje, bez prilike da mu dozvoli preuzimanje inicijative.

Posebno je dobro Briedis izgledao kako je meč dalje odmicao, odnosno pokazao je kako se kondicijski pripremio bolje od Hucka, koji se vjerojatno pouzdao u snagu svojih udaraca i iskorištavanje prilika za namijetu štetu. Nažalost po njega, te prilike su došle u minimalnoj mjeri te je Briedis iz meča izašao s dva pojasa te gotovo bez modrice.

Sudačke kartice su rekle 116-111, 117-110 and 118-109, iako su neki elitne portala, kao npr. BoxingNews24 svih 12 rundi dali novom prvaku. Briedis tako preuzima jedan bitan dio ove kategorije i možda uskoro možemo očekivati pokušaj sparivanja s Oleksandrom Usykom, vjerojatno najboljim boksačem ove kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI