Lomachenko uništio Crollu i potvrdio kako mu trenutno nema ravnog

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.04.2019 12:42h Autor:

Lomachenko vs. Crolla

Još jednu partituru svoje boksačke simfonije pružio je Vasyl Lomachenko u meču protiv Anthonya Crolle. Nevjerojatni Ukrajinac dominantno je savladao bivšeg nositelja svjetskog pojasa, završivši borbu nokautom u četvrtoj rundi.

Lomachenko je već prije meča bio ogroman favorit (1:100), no nisu svi očekivali potpunu dominaciju od prve sekunde meča. Crolla je kvalitetan boksač za kojeg se vjerovalo da može pružiti svojevrstan otpor, no šanse za pobjedu mu nitko nije davao prije svega jer nije nokauter. Znalo se da tehnički ne može parirati čudesnom Ukrajincu i tu se vidio ključ pobjede za Lomachenka. Na kraju je to izgledalo nevjerojatno pa čak i neočekivano dominantno.

Prve dvije runde Lomachenko je Crollu izludio svojim kretanjem. Broj udaraca unutar njih nije bio velik, ali zbog kretanja i pronalaženja dobrih kuteva su oni većinom sjedali na prava mjesta. Kad bi Britanac nešto pokušao, većinom su dolazile munjevite kontre prednjim direktom. Već tada se lako moglo zaključiti kako Crolla neće po dobrom pamtiti tu večer. Ipak, dvije runde je izdržao, a tek pred kraj druge primio je zapravo vidljivu štetu. To je bio znak kako Ukrajinac ubacuje u veću brzinu.

Treća runda donosi ofenzivnijeg Lomachenka, koji počinje skraćivati distancu, napadati u 1-2 serijama te tražiti prostor za aperkat. Crolla često završava na konopcima i u kutu, a ruke su mu većinom preko lica. Lomachenko je postavio takav tempo da ovaj nije niti mogao išta drugo. Mogao je pokušati čekati da se Loma umori, no to već u trećoj rundi nije moglo doći. Na kraju runde odlučio je Lomachenko završiti meč, dovodi Britanca do konopaca i kreće kanonada te sudac uskače između njih. Vasyl počinje slaviti, no zapravo je bilo tek tehničko brojanje. Crolla je ostao pribran i uspio je ući u četvrtu rundu. Možda bi po njegovo zdravlje i opće stanje bilo bolje da je meč zapravo u trećoj prekinut.

Znajući da mu je protivnik ozbiljno uzdrman, odmah je Lomachenko krenuo žestoko i Crolli preostaje samo bježati. Ipak, nije izdržao niti prvu rundu četvrte dionice. U jednom od čestih trenutaka kad je Crolla bio na konopcima, Lomachenko pogađa lijevi direkt i odmah na njega veze desni kroše koji sjeda točno iznad uha i šalje Crollu na pod. Klasični nokaut nakon kojeg ovaj nije imao nikakve šanse ustati se i meč je bio gotov.

Prema svemu sudeći, Lomachenko bi u svom idućem meču mogao krenuti po jedan od dva pojasa lake kategorije koji mu nedostaju. To je onaj IBF, kojeg drži Richard Commey iz Gane. Nakon toga bi mu ostao WBC kojeg drži Mikey Garcia i to je meč kojem se boksački fanovi nadaju. Nakon toga će Lomachenku biti otvoren put u poluvelter gdje ga čekaju sjajni izazovi poput Josea Ramireza ili Ivana Baranchyka. Bit će zanimljivo vidjeti što može učiniti protiv krupnijih momaka od sebe. Po ovome što gledamo do sada, čini nam se kako je Loma spreman na apsolutno sve.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI