Lomachenko se vraća u prosincu, moguća su dva protivnika

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.08.2017 10:42h Autor:

Vasyl Lomachenko

Vasyl Lomachenko će gotovo sigurno odraditi i svoj treći meč u 2017. godine. Već postoji spreman datum u prosincu, a postoje dvije opcije za protivnika.

Glavni i odgovorni čovjek Top Ranka, menadžerske agencije koja predstavlja Ukrajinca, Bob Arum, izjavio je kako već imaju spreman 9. prosinca kao datum idućeg meča Vasyla Lomachenka. Meč bi se trebao održati u Los Angelesu, a postoje dvije opcije za Vasylovog protivnika.

Prva je Guillerme Rigondeaux i to bi svakako bio meč koji većina boksačkih fanova želi vidjeti. Problem bi možda mogla predstavljati kategorija u kojoj će se meč održati. Lomachenko se bori do 59 kilograma, gdje namjerava ostati, dok je Rigondeaux dvije kategorije niže, do 55.5 kilograma. No, Kubanac je već ranije izjavio kako je spreman otići u Lomachenkovu kategoriju samo da bi se ovaj meč ostvario te je za pretpostaviti kako će se krenuti u pregovore.

Ukoliko to ne uspije, Loma bi mogao dobiti meč kojem se nada još od 1. ožujka 2014. godine. Naime, tada je doživio poraz u svom drugom profesionalnom meču, a od njega je podijeljenom odlukom bolji bio Orlando Salido. No, ovaj meč imao bi značaj samo u njegovom “ispiranju ljage”, budući da je Salido slavio u samo dva od pet mečeva nakon tog okršaja. Pozitivno je što bi vjerojatno vidjeli maksimalno motiviranog Lomachenka, koji bi ušao s ciljem da protivnika savlada što uvjerljivije i time pokaže kako je onog dana bio jednostavno previše samouvjeren. Salido nikako nije sama marka svjetskog boksa te je u pro karijeri već sakupio 13 poraza. Ipak, Lomachenko je nedavno izjavio kako već tri i pol godine ne može pobjeći od mišlju na taj poraz te da mu je taj meč potreban.

Dakle, Rigondeaux je svakako prva opcija i meč koji boksački fanovi žele vidjeti. Salido je meč koji želi Loma, da bi napokon bio potpuno mentalno spreman na sve što mu slijedi u nastavku karijere. Biti će zanimljivo vidjeti tko će na kraju 9. prosinca ući u ring protiv najboljeg tehničara današnjice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI