Lomachenko se pridigao s poda i nokautirao Linaresa za povijesno osvajanje naslova (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.05.2018 10:51h Autor:

Lomachenko (screenshot)

Vasyl Lomachenko (11-1) sinoć je u Madison Square Gardenu stigao do svoje 11. pobjede, ali i WBA (super) pojasa u lakoj kategoriji. ‘Hi-Tech’ je preuzimanjem nove titule postao jedini borac u povijesti sporta koji je osvajao naslove u tri kategorije (perolakoj, super-perolakoj i lakoj) nakon samo 12 profesionalnih nastupa.

Fenomenalni Ukrajinac i Jorge Linares (44-4) ponudili su fanovima odličan i akcijom nabijen meč u kojoj su oba boksača imala svojih trenutaka za pamćenje. Dobro je borac iz Venezuele u nekoliko navrata testirao Lomachenkovu bradu, a najbliže pobjedi bio je u šestoj rundi kada ga poslao na pod.

No, Lomachenko se tada brzo pridigao i nastavio sa svojim ritmom u kojem je pogađao nešto češće od Linaresa, kojem se pak treba priznati da je imao nekoliko dionica tijekom kojih je uspješno plasirao snažne i upečatljive udarce.

Činilo se tada da je Lomachenko pronašao nekoga tko se može nositi s njegovim stilom, no svjestan činjenice da je borba neizvjesna i da bi mogla otići na obje strane, Ukrajinac je ubacio u nešto višu brzinu i stigao do prekida tehničkim nokautom u 10. rundi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI