Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Lomachenko deklasirao Rigondeauxa koji se predao nakon šest rundi | Fight Site

Lomachenko deklasirao Rigondeauxa koji se predao nakon šest rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.12.2017 08:21h Autor:

Vasyl Lomachenko

Vasyl Lomachenko savladao je Guillerma Rigondeauxa u dugo iščekivanom boksačkom spektaklu, koji nije ponudio neizvjestan okršaj kakvom su se fanovi nadali. Ukrajinac je u potpunosti dominirao i to na način da se Kubanac nakon šest rundi jednostavno više nije htio vratiti u ring.

Ukrajinac je iskoristio svoje prednosti da bi završio meč što je prije mogao, meč u kojem se vidjelo da se bore dva boksače različitih divizija. Iako su na vaganju bili gotovo jednaki, kontrolno vaganje na dan meča je pokazalo kako je Lomachenko u međuvremenu vratio tri kilograma, a do meča je dodao možda još koji. Rigondeaux je ostao na istoj težini, odnosno na 59 kilograma. To je sve dovelo do toga da je Rigondeaux predao meč nakon odrađenih šest rundi, a službeno objašnjenje bilo je da je to napravio zbog ozljede lijeve ruke.

Rigondeaux je zapravo dobro otvorio meč te je bio vrlo aktivan u prvoj rundi, gdje je koristio svoju brzinu za parirati većem, snažnijem i uvijek agresivnom protivniku. Ipak, vrlo brzo se njegova tehnička prednost jednostavno ugasila, a razlog toga mogao bi se nalaziti u gore spomenutoj ozljedi. Kako je vrijeme prolazilo, Lomachenko je preuzimao kontrolu, usput opravdavavši svoj nadimak “Hi Tech”. Vidjelo se kako je u potpunosti opušten, počeo je plesati oko Kubanca te se činilo da ga može pogoditi kada god on to poželi. Posebno uvjerljivo je Lomachenko izgledao u petoj i šestoj rundi te je bio spreman u drugoj polovici meča završiti priču. Ipak, do toga nije došlo, budući da Rigo nije ušao u sedmu rundu. U kutu je rekao kako ne želi nastaviti, a kasnije je objasnio da je to bilo zbog toga jer nije mogao kvalitetno parirati, budući da je ozlijedio lijevu ruku.

Lomachenko je došao do profesionalnog skora 10-1, dok je Rigondeaux doživio svoj prvi poraz u profesionalnoj boksačkoj karijeri. No, došao je u ring i pokušao parirati krupnijem i snažnijem borcu, za što mu se svakako mora odati priznanje. Šteta što je došlo do ozljede, budući da je samo otvaranje meča ponudilo nadu da bi moglo biti veće neizvjesnosti. Ovako je sve završiti najvećom pobjedom Vasyla Lomachenka do sada, pobjedom koja dodaje još malo začina na njegov status budućeg boksačkog superstara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI