LIVE na FC-u: Arslan u drugom pohodu na pojas "kapetana Hucka"

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.09.2013 12:28h Autor:

Sauerland boxing: Huck vs. Arslan II

Marco Huck ili originalno Muamer Hukić će 14. rujna u Stuttgartu 12. put u karijeri braniti svoj pojas WBO prvaka svijeta u cruiserweight diviziji. Na drugoj strani ringa će stajati njegov stari znanac i sunarodnjak Firat Arslan.

Izravni prijenos Sauerland priredbe iz Stuttgarta pogledajte uživo na Fight Channelu s početkom u 20 sati.

Nema sumnje da je Marco Huck jedan od najsuverenijih, ali i najatraktivnijih aktualnih boksačkih svjetskih prvaka. Njegovi mečevi nikada nisu dosadni jer ovaj Bošnjak s njemačkom putovnicom apsolutno uvijek u ringu ostavi posljednju kap krvi i znoja. Prvi dvoboj protiv Arslana, a ujedno i njegov pretposljednji meč, smo pratili u studenom prošle godine. Nakon 12 sjajnih rundi suci su jednoglasno Hucku dali pobjedu što je izazvalo dosta kotroverzi u boksačkoj javnosti. Upravo je i to jedan od razloga što ćemo za desetak dana gledati revanš.

"Kako mi gledamo na to, radi se o pitanju časti. Oba boksača su nakon prvog dvoboja smatrali da su oni pobjednci. Možemo debatirati, no bolji način je da gledamo revanš. Na taj način i Huck i Arslan imaju priliku dokazati koga treba zvati svjetskim prvakom", izjavio je direktor Sauerland boksačke promocije, Chris Meyer upitan o razlogu organizacije novog dvoboja Huck vs. Arslan.

Sam Huck priznaje da je u prvom meču potcijenio Arslana.

"Priznajem, potcijenio sam ga, no to se neće više dogoditi. Niti jedan borac svijeta u ovoj kategoriji me ne može zaustaviti, a to ću dokazati ponovno 14. rujna. Uvijek sam govorio da ću se boriti protiv bilo koga, bilo gdje i bilo kada. Neki drugi bi pokušali ovaj revanš odgoditi za neka druga vremena. Ja nisam takav. Želim to što prije odraditi", naglasio je Huck.

Na njegove riječi se nadovezao izazivač…

"Ako budem dobar kao zadnji put, vjerujem da će suci ovaj put uvidjeti da je pobjeda trebala biti moja. Uzet ću WBO pojas sa mnom."

Ukupno u karijeri Huck je ubilježio 36 pobjeda i tek dva poraza, dok je Arslan na 33 pobjede i šest poraza. Prvak je u zadnjem meču prilično uvjerljivo svladao Olu Afolabija (njihov treći dvoboj), dok je Arslan u posljednjem nastupu svladao Varola Vekiloglua.

Izravni prijenos iz Stuttgarta starta već u 20 sati, a dvoboj Hucka i Arslana se očekuje oko 23. Budite s Fight Channelom i pratite 12. obranu WBO naslova sjajnog Marca Hucka.

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI