“Let’s go champ” pao na doping testu, Briggs ispao lažnjak i varalica

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 11:08h Autor:

Shannon Briggs

Bivši dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji Shannon Briggs je pao na doping testu što je vrlo vjerojatno ugrozilo njegov meč protiv Fresa Oquenda zakazan za 3. lipnja u Hard Rock Hotelu u Hollywoodu (Florida). Prema pisanju američkih medija, na testiranju koje je 14. svibnja provela Anti-dopinška agencija, Briggs je imao znatno povišene nivoe testosterona u svom tijelu.

Iako Briggsu nisu pronađena nedopuštena sredstva, odnos testosterona i epitestoterona je bio 7.89 naprema 1, a tolerira se tek 4 naprema 1 prema standardima Svjetske anti-dopinške agencije. To je gotovo duplo od standarda što pokazuje da “Shannon the cannon” do takvih nivoa nikako nije mogao doći prirodnim putem. Posebno jer je u 46. godini života i tijelo mu prirodno proizvodi manje testosterona nego kada je bio u naponu snage.

Iako za sada nema potvrde, pretpostavlja se da će meč biti otkazan. Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da organizatori ne mogu osigurati dovoljno izdašan televizijski prijenos pa ionako razmišljaju o prolongiranju dvoboja. Sada je gotovo sigurno da meč Briggs vs. Oquendo nećemo gledati. Ovaj je dvoboj trebao odlučiti o vlasniku WBA svjetskog “standardnog” pojasa.

Doduše, Briggs ima mogućnost zatražiti da se analizira i uzorak B koji bi ga mogao osloboditi krivnje. Prema pisanju američkih medija, upravo je sumnjiv izgled Briggsa koji nikada nije izgledao mišićavije i jače, nagnao Oquendov tim da zatraži striktno testiranje. “Shannon the cannon” je to najprije odbio, no kasnije su bili primorani pristati.

Ovo je zasigurno velik udarac za Briggsa i čitavu njegovu “medijsku priču”. Naime, slavni boksač je prije nekoliko godina krenuo u veliku motivacijsku kampanju na društvenim mrežama. Osim slogana “Let’s go Champ” koji je postao viralan hit i motiv na majicma, kapama i drugim reklamnim rekvizitima, Briggs promovira zdravu prehranu i zdrav život. Upotreba steroida je svakako nešto što se u tu priču ne uklapa. Šteta…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI