Leonard Pjetraj: Sramota, jedan od najgorih mečeva koje sam ikad gledao

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.11.2015 00:59h Autor:

Leonard Pjetraj

Večerašnji meč između Vladimira Klička i Tysona Furya prokomentirao je i renomirani hrvatski trener Leonard Pjetraj. On nije bio nimalo oduševljen, štoviše prikazano je nazvao sramotom i jednim od najgorim mečeva koje je ikad gledao.

Pjetraj je, zajedno s Filipom Hrgovićem, gostovao u studiu RTL-a, gdje je bio zadužen za stručni komentar. Odmah je bio upitan o dojmovima, koji su bili daleko od nekih dobrih.

"Meču bih dao ocjenu minus jedan. Sramota za boks, očajne izvedbe oba boksača. Dobro je da se nešto mijenja, ali nije Tyson Fury nikakva dobro reklama za boks. To je anti reklama. Nadam se da će što prije odraditi neki sljedeći meč da se popravi dojam. Ovo je bio jedan od najgorih mečeva kojih sam gledao u životu", podosta je okrutan bio Pjetraj.

Zatim se okrenuo malo detaljnijem komentaru onoga što se događalo kroz 12 rundi u ringu na stadionu u u Dusseldorfu. Mislim da su obojica mogli ponuditi više, iako je zapravo bila riječ o taktičkom meču, čiji su smjer odradili stilovi.

"Vidjeli smo prevelik respekt s jedne i s druge strane. Praktički nismo vidjeli ništa niti od jednog, niti od drugog. Kličko, s takvim renomeom, ne bi si smio ovo dozvoliti. Nismo vidjeli niti na trenutke nikakvu boksačku kvalitetu. Ovo je sam potvrdi da ovi boksači zapravo imaju sreće jer nemaju nikakvu konkurenciju", dodao je.

Posebno je kritički nastrojen bio prema bivšem prvaku. Fury je zapravo boksao onoliko koliko mu je trebalo. Taktički je odradio meč te je našao odgovor na način kojim je Kličko dugo vremena branio svoje pojaseve. 

"Kličko je rezerviran, mi u boksačkom svijetu kažemo ziheraš. Ne želi se upustiti u nikakav rizik, ako nije siguran da će izaći kao pobjednik. Boji se nokauta ili umora. Doživio je tri teška nokauta. I zato smatram da Kličko nije jedan od najboljih boksača svih vremena. Stvarno je jeftino izgubio titule", pokušao je Pjetraj pronaći razlog poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI