Lennox Lewis: Rahmana, Hollyfielda i Briggsa bih pobijedio i danas!

K1 / Boks 13.06.2011 10:12h Autor:

Lennox Lewis

Lewis smatra da je vrijeme ovih boksača prošlo i da bi se trebali dostojno povući.

Boksački velikan Lennox Lewis je u posljednjem intervjuu izjavio kako bi veterani teškaške scene, Hasim Rahman, Evander Hollyfield i Shannon Briggs trebali i konačno objesiti rukavice o klin.

“Hollyfield bi trebao reći dosta. On smatra da s 46 ili 47 godina može napraviti stvari koje je radio s 23, a nema nikakve šanse. Također bi i boksači poput Briggsa i Rahmana trebali završiti karijeru. Kada se bore, smatram da bi ih sada mogao pobijediti, a uopće ne treniram. Stvarno bi se trebali maknuti…”, izjavio je bivši prvak svijeta za Skysports.

Ako pomnije pogledate statistike ovih boraca, jasno je kako Lewis pametno zbori.

Hollyfield se nije borio protiv ozbiljnog protivnika od 2002. kada je svladao Hasima Rahmana. Od tada je pobjeđivao borce poput Vinnyja Maddalonea i Fresa Oquenda, no nikoga tko bi se smatrao top klasom. Briggs danas ima 39 godina, a posljednju veću pobjedu pamti 2006. godine kada je svladao Siarheia Liakovicha. U međuvremenu je gubio mečeve protiv Sultana Ibragimova i Vitalija Klička. Slično je i s Rahmanov. Danas 38-godišnjak je zadnji trzaj doživio 2004. kada je svladao Kalija Meehana iako se niti to ne može smatrati velikom pobjedom. Da bi se prisjetili zaista nekog velikog trijumfa, morate se vratiti još u 2001. i dvoboj protiv Lennoxa Lewisa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI