Lennox Lewis o odluci “Canelo vs. GGG”: Nešto se mora učiniti, ovo je nepoštovanje prema boksačkom sportu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.09.2017 12:10h Autor:

Lennox Lewis

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji i boksačka ikona, Lennox Lewis, je jedan u nizu boksača koji su komentirali kontroverznu odluku sudaca u meču Gennadyja Golovkina i Canela Alvaeza koji se održao proteklog vikenda u Las Vegasu.

Britanac se ne slaže s “neodlučenim ishodom”, razočaran je kako su bodovni suci bodovali viđeno u ringu i poručuje – nešto moramo učiniti da se ovo ne bi ponavljalo!

“Prema bodovanju na FightScore aplikaciji, nekakav konsenzus je da je GGG pobijedio za dlaku na bodove. Ja osobno nisam vidio da je meč bio tako blizu. I zato mi je drago vidjeti kako drugi nešto vide, ili ne vide”, kreno je Lewis u svom Instagram postu te je dodao:

“Ja bih mogao živjeti s ovakvim bodovanjem kakav postoji na FightScore aplikaciji, ali bodovati ovaj meč sa 118-110 za Canela je nepoštovanje prema boksačkom sportu i fanovima koji su platili teško zarađen novac da bi vidjeli  najbolje od najboljih.”

Lewis smatra da se nepravde u boksu ponavljaju prečesto i da se nešto mora učiniti.

“Nešto definitivno moramo napraviti kako bi zaustavili ovakve rezultate. Drago mi je što nisu orobili GGG-a i uzeli mu njegove pojaseve. Ali u mojim očima, sigurno su mu ukrali pobjedu”, zaključuje Lewis.

According to the judging on the FightScore App, the consensus was that GGG won by a narrow decision. I myself didn’t have it that close, but that’s why it’s great to see what others are seeing, or not seeing. – I could live with scorecards that were in line with with judging on FightScore, but to have a judge score it 118-110 for Canelo is disrespectful to the sport of boxing and the fans that pay their hard earned money to see the best fight the best! – Something definitely needs to be done to stop these kind of results. I’m glad they didn’t rob GGG of his belts, but in my opinion, they surely robbed him of his victory. – #LennoxLewis #undisputed #heavyweight #boxing #world #champion #pugilistspecialist #noguytest #caneloggg #canelo #ggg

A post shared by Lennox Lewis (@mrlennoxlewis) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI