Lennox Lewis: Nitko ne razumije da je Ruiz sjajan boksač, a snažnije i veće ne znači uvijek bolje

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.06.2019 16:42h Autor:

Lennox Lewis

Na vrlo zanimljiv način je Lennox Lewis prokomentirao poraz Anthonya Joshue od Andya Ruiza Jr. Čak je uspio ući u raspravu s poznatim komentatorom Stephenom A. Smithom, kojem je pokušao dokazati kako poraz Joshue zapravo nije sramota jer je izgubio od odličnog boksača.

Lennox Lewis bio je vrlo uzbuđen prije meča Joshue i Ruiza, a već nekoliko dana prije njega je izražavao žestoku podršku svom sunarodnjaku. Nakon što je meč završio apsolutno neočekivanim raspletom, Lewis je ostavio poruku na Twitteru kako ne zna što bi u tom trenutku rekao. Nakon toga je ipak odlučio kratko iznijeti svoje prve dojmove.

“Želio bih čestitati Andyu Ruizu na tome što je postao prvi meksički prvak teške kategorije. Respekt za Joshuu. Oporavi se i nauči nešto iz ovoga. I ne brini, brzo ćeš se vratiti gdje si bio”, napisao je Lewis.

Ipak, nije sve ostalo na tome. Lewis je osjetio potrebu reagirati na upis Stephena A. Smitha. Poznati ESPN-ov komentator počeo je kritizirati Joshuu i omalovažavati Ruiza, kojeg je opisao s par pogrdnih naziva. Smith je rekao kako je Joshua izgledao više potrošen nego oštećen i pitao se kako je do toga došlo.

“Ono što vi ne razumijete je da Ruiz, pokraj svog izgleda, ima fenomenalan pedigre iz amaterskog boksa koji mu jako dobro služi u profesionalnoj karijeri. Meni ovo itekako ima smisla. AJ ima puno toga za raditi i mislim kako borba Joshue i Wildera nije izgubila na vrijednosti”, odgovorio je Smithu, koji smatra da je Joshua kompromitirao svoj status.

Na kraju je bivši apsolutni svjetski prvak rekao još nešto o samom meču i tome što je presudilo.

“Čujem jako puno kritika koje govore kako je Joshua izgubio od debelog tipa. Ne razumiju ljudi kako je Ruiz imao fenomenalni amaterski staž te kako ima sjajne ruke i pokraj toga iskustvo. Vidjeli smo kako ga to služi jako dobro, neovisno o njegovoj težini. Današnji moderni teškaši su krupni i impresivno građeni. No, u borbi mišići trebaju kisik i puno im više treba da bi se oporavili nakon što utroše puno energije. Veće i snažnije nije uvijek kvalitetnije”, objasnio je Lennox.

Joshua će imati dovoljno vremena za popraviti sve što u prvom meču nije valjalo i da bi pronašao rješenje za probleme koji su mu se pojavili, a koje nije očekivao. Njegova prednost zapravo je u tome što se čini kako Ruiz baš i nema drugih opcija osim načina na koji ga je savladao. Kod Joshue postoji jako puno drugih verzija koje bi mogao isprobati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI