Lennox Lewis: Neovisno o svemu, Tyson Fury je trenutačno svjetski broj 1!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.11.2016 11:11h Autor:

Lennox Lewis

U velikom razgovoru za SportBild, jedan od najvećih boksača u povijesti i bivši višestruki svjetski prvak teške kategorije Lennox Lewis progovara o mnogim akutualnim boksačkim temama.

Upitan o naglom starenju Vladimira Klička koji je u meču s Tysonom Furyjem izgledao prilično neprepoznatljivo, Lewis odgovara:

“Godine, posebno u teškoj kategoriji ipak čine razliku. Odjednom shvatiš da više nisi isti i osjećaš se jako, jako loše. U tom trenutku počinješ sumnjati u sebe i pitaš se ‘zašto sam odjednom tako loš?’. Jednostavno je teško ostati u top formi u tim godinama. Godine su ostavile traga na Vladimiru. On je polako ostario. S 40 godina je jako teško biti na vrhu.”

Revanš između Klička i Furyja je dva puta propao…

“To je sigurno vrlo frustrirajuće za Vladimira. On vjerojatno ne želi ništa više od toga da ponovno uđe u ring s Furyjem i osveti taj poraz. Kličko je takav boksač kojem treba neki cilj. A trenutačno je na misiji da vrati svoju krunu. Vladimir je nekoliko mjeseci u dva navrata trenirao za taj dvoboj. To sigurno nije bilo dobro za njega jer mu biološki sat polako otkucava.”

Kao razlog neuvjerljivog Klička u tom nastupu, Lewis navodi nedostatak genijalca Emanuela Stewarda u njegovom kutu…

“Mislim da je to najbitniji razlog. On je bio i moj trener, a umro je 2012. godine. On je bio sjajan motivator kojio je znao kako svoje borce dovesti do željenog cilja. Taj profesor boksa više nije u njegovom kutu.”

Lewis je otkrio i kako vidi dvoboj Klička i mladog Joshue za IBF naslov.

“Joshua je već sada odličan teškaš. Svaki njegov meč je bio težak. Njegovi menadžeri su očito procijenili da je već sada spreman za Klička, no ja smatram da je to dobar dovoboj upravo za Vladimira.”

“Joshui nedostaje iskustva. Kličko ima 68 profesionalnih mečeva i već je mnogo toga prošao u karijeri. Bio bi to svakako vrlo zanimljiv meč: iskusan muškarac sa tvrdim mišićima s jedne strane protiv mladog lava punog eksplozivnosti i snage. I dalje bih izabrao iskustvo u ovom slučaju. Vjerujem u Vladimira, no Anthony je definitivno opasan. Negova lijeva desna kombinacija je vrlo opasna i Kličko tu mora paziti.”

Tko je za Lennoxa najbolji teškaš u ovom trenutku?

“Nema sumnje da je to Fury. On ih je sve pobijedio. Čak i protiv Klička nije bio uvjerljiv, ali je dobro boksao. Želim vidjeti taj revanš. Rezultat bi ovisio o tome koliko bi agresivno boksao Vladimir. Ako bi bio spor kao prvi put, onda bi izgubio. Drago mi je da je Fury potražio profesionalnu pomoć, depresija je grda stvar.”

I na kraju je bivši prvak otkrio nešto o svom završetku karijere…

“Stao sam s 37 godina jer sam shvatio da sam ispunio sve svoje ciljeve. Bio sam apsolutni svjetski prvak, imao sam sve bitne pojaseve u svom vlasništvu i riješio sam se sve konkurencije. Nisam imao ništa više dokazivati.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI