Lennox Lewis čestitao Wardu na odlasku: “Bio si dovoljno pametan da odeš pod svojim uvjetima”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.09.2017 13:26h Autor:

Lewis i Ward

Svjetski boksački prvak i jedan od najboljih P4P boksača današnjice Amerikanac Andre Ward je šokirao javnost u četvrtak najavivši odlazak u boksačku mirovinu.

Andre Ward šokirao boksačku javnost objavivši povlačenje u mirovinu!

Neporaženi boksač, koji je profesionalnu karijeru započeo nakon osvajanja olimpijskog zlata 2004. godine, fanovima, medijima i kolegama se obratio jednom vrlo emotivnom porukom, u kojoj je pokušao objasniti zašto je odlučio prekinuti svoju karijeru i to u trenucima kada se nalazi na prvom mjestu mnogih relevantnih “pound4pound” boksačkih ljestvica. Razlog je nedostatak motivacije, ali i nemogućnost njegovog tijela da se nosi s naporima koje profesionalni boks iziskuje.

I dok su mnogi kritizirali njegovu odluku, a neki su šokirani jer više neće moći gledati svog omiljenog udarača, neki drugi su mu na tome čestitali. Ward se povlači u trenutku kada je na samom vrhu, a to je prava rijetkost u borilačkom sportu. Jedan drugi svjetski šampion je također otišao s mnogo stila, dok je i dalje bio na tronu. Upravo je Lennox Lewis čestitao Wardu na njegovoj odluci te mu je pružio podršku.

“Čini se da je nastao trend boksača, koji se umirovljavaju, neki na vrhu neki ne, no svi sa svojim financijama netaknutim i u sigurnim rukama. Vrlo mi je drago što mogu svog prijatelja Andrea Warda ubrojiti u te, dovoljno pametne, da mogu napustiti ovu borilačku igru pod svojim uvjetima”, napisao je Lewis u obraćanju Wardu na društvenim mrežama te je dodao:

“Povijest nas je naučila da neovisno o tome koliko si velik boksač, uvijek postoji nešto što zove i vuče mnoge velike boksače natrag u ring. I to nakon što su prošli svoje najbolje dane da bi gubili od protivnika koji su lošiji od njih.”

“Čestitam Andreu na njegovoj odluci i želim mu sve najbolje u životu neovisno o tome što je sljedeće za njega. Nadam se da će i drugi svjetski šampioni slijediti njegov primjer kada trenutak za to dođe. Ne mogu ovo ponoviti dovoljno puta: Štitite svoj novac! To je jedini način da stignete do pozicije da činite stvari kako vi želite”, zaključuje.

Ward je karijeru zaključio sa samo 33 godine i s čistih 32-0 u profesionalnoj karijeri. Posljednji meč je odradio u lipnju ove godine kada je tehničkim nokautom u 8. rundi svladao Sergeyja Kovaleva.

Lewis je jedan od najvećih teškaša u povijesti sporta. On se umirovio s 38. godina u trenutku kada je u svojim rukama u vlasništvu imao WBC i IBO pojaseve prvaka svijeta te nakon što je obranio pojas protiv Vitalija Klička. Ukupno u karijeri je ubilježio 41 pobjedu i 2 poraza.

There seems to be a growing trend of boxers retiring, some on top, but all, with their faculties and finances intact. – I’m very pleased to count my bredren @andresogward among those who are smart enough to leave the fight game on their own terms. – History has taught us that no matter how great you are, there was always something that called many of the great ones back into the ring, well past their prime, only to lose to lesser fighters. – I commend Andre on his decision to retire and wish him all the best in whatever lies next for him. – I hope that other world champions will follow his lead when the time comes. And I can’t say this enough… PROTECT THAT MONEY!!! That’s the only way to put yourself in a position to do things on your own terms. – #LennoxLewis #undisputed #heavyweight #boxing #world #champion #pugilistspecialist #noguytest #andreward #retire #retirementclub

A post shared by Lennox Lewis (@mrlennoxlewis) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI