Legende prognoziraju Rico vs. Badr: Hari mora ići na nokaut, što borba ide dalje prednost je Ricova

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.12.2016 18:02h Autor:

Rico Verhoeven & Badr Hari

Četiri prave kickboxing legende dale su svoje prognoze onoga što mnogi nazivaju mečem stoljeća, borbe Badra Harija i Rica Verhoevena koja će se ovog vikenda dogoditi u Oberhausenu.

Ovu veliku četvorku kontaktirao je nizozemski list De Limburger uz vrlo jednostavno pitanje, tražili su da prognoziraju meč i odrede tko bi po njihovom mišljenju mogao biti pobjednik. Pa, idemo redom!

Semmy Schilt

“Teško je predvidjeti pobjednika, no Ricove su šanse veće kako meč bude odmicao. To je zbog Badrove kondicije, ali i zbog toga što ima ‘kratak fitilj’. Vrlo često ide dobro i onda pukne i odluči sve odbaciti. Ovo je uzbudljiva borba. Rico bi trebao držati Badra frustriranim, da vidi može li kontrolirati svoj bijes.”

Remy Bonjaski

“Dajem Badru 51 posto šansi za pobjedu, a Ricu 49 posto. Ukoliko trenira kao što je trenirao prije, Hari bi trebao dobiti ovaj meč. Sve će ovisiti o tome tko će imati svoj dan. Da bi ste savladali Harija, morate biti vrlo pametno i Rico će morati čekati pravi trenutak. Badr ima sve što je potrebno da bude najbolji, samo što to nikad nije dokazao. Badrova vatrena moć bi mogla odlučiti meč u prvoj rundi, a što bude išlo dalje, prednost je Ricova jer je u kontinuitetu nastupa. Udarački je Badr kompletan, dok je Rico tu malo slabiji, no Rico je jači defenzivno, bolje se pokriva.”

Gokhan Saki

“Badru dajem 60 posto prednosti u ovom meču. On je poseban slučaj. Njegova tehnika je na visokoj razini i njegovo razumijevanje ovog sporta je ogromno. Po pitanju kvalitete i iskustva, malo je previše za Rica koji nije poseban borac i nije prirodni talent. Po pitanju kvalitete i tehnike, jednostavno nije tu. Ali, Rico je vrlo uporan i vrijedan radnik i stoga se stalno razvija. Vrlo se dobro kreće usprkos tome što je veliki teškaš. Imao je puno mečeva i u vrlo je dobroj formi.”

Ismael Londt

“Prvo sam davao prednost Badru jer je njegov stil borbe spektakularan. S druge strane Badr Hari ima sparing partnere koji ga svi poštuju i oni su mu u principu boksačka vreća. Rico više sparira s velikim momcima. U boljoj je kondiciji i vrlo je odlučan. Očekujem ili brzi Harijev nokaut ili Ricovu pobjedu., ako borba potraje duže. Ako potraje dulje od jedne runde, Hari bi mogao postati očajan. On stvarno ide na ubojstvo i ako to ne ostvari mogao bi sagorjeti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI