Legendarni James “Lights out” Toney slavio tehničkim nokautom u oproštajnom meču (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.05.2017 16:49h Autor:

James Toney

Stipe Miočić i Junior dos Santos nisu jedini teškaši koji su proteklog vikenda ušli u ring. Boksački veteran James Toney u svojem zadnjem meču karijere slavio je sumnjivim prekidom protiv Mikea Shepparda.

James Toney (77-10-3) susreo se 13. svibnja s Mikeom Sheppardom (24-21-2) u oproštajnom meču za vrlo upitnu teškašku titulu. Meč koji je bio dogovoren na dvanaest rundi završio je u šestoj. Sheppard je inače poznat kao “dobra žrtva” za boksače kojima treba da im  protivnik padne pa ga je tako rušio cijeli niz boraca. Nedavni izazivač za WBC-ovu teškašku titulu Gerald Washington nokautirao ga je 2014. godine, bivši šampioni Ruslan Chagaev i Antonio Tarver su 2013. godine također imali lak posao s Sheppardom. Općenito, Mike nikada nije pobjedio nikog tko bi u svijetu boksa nešto značio.

Ovo je bila prva Toneyeva pobjeda u posljednje četiri godine. James je najbolji bio u danima kada se borio u srednjoj te super-srednjoj kategoriji i to prije nekih dvadeset godina. Zapažene rezultate ostvario je u poluteškoj i kruzer diviziji pa čak i u teškoj, ali ti dani su daleko iza njega. Toney nikad a u karijeri nije bio nokautiran, ali kako su godine odmicale mogao se primjetiti broj primljenih udaraca koji je imao utjecaj na njegovo zdravlje, pogotovo na govor.

Toneya će povijest pamtiti kao jednog od najboljih defenzivnih boksača, velikog tehničara s nevjerojatno čvrstom bradom te kao boksača jakog udarca pogotovo u nižim kategorijama.

Niže u tekstu pogledajte snimku tehničkog nokauta na koji se ne treba trošiti previše riječi…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI