Legendarni Gloryjev "match-maker" Cor Hemmers secira mečeve na spektaklu u Zagrebu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.02.2014 15:42h Autor:

Glory 14

Sve je bliže 8. ožujak i Glory 14 koji će se održati u zagrebačkoj Areni. U glavnoj borbi večeri gledat ćemo Mirka Filipovića i Remyja Bonjaskog, ali sve ono što nam donose ostale borbe trebalo bi jamčiti sjajan program i nezaboravnu večer za ljubitelje borilačkih sportova. Evo kako na borbe gleda Gloryjev "match-maker" Cor Hemmers.

Mirko ‘CroCop’ Filipović (22-7, 12 KO’s) vs. Remy Bonjasky (98-12, 36 KO’s)

Cro Cop i Leteći gospodin prvi su se put sreli 2002. Tada je borba završila pobjedom Mirka Filipovića nakon prekida, a sad je na redu revanš. Remy je na konferenciji za medije u Zagrebu rekao da je prekid bio preuranjen, ali i potvrdio zasluženu pobjedu Cro Copa.

Ovo je revanš dvije legende, dva veterana s ogromnim iskustvom i s mnogo trikova koje će donijeti u ring. Od 2002. znali su zajedno trenirati, ali kako je Filipović rekao u ringu neće biti milosti.  Mirko Filipović će pred svojim navijačima pokušati doći do nove pobjede i pitanje je hoće li mu to biti dodatni pritisak. Bonjasky će pak tražiti svoju priliku za revanš.

Andy Ristie (41-3-1, 21 KO’s) vs. Davit Kiria (21-9, 6 KO’s)

Andy Ristie i Davit Kiria borit će se za naslov Gloryjevog prvaka u lakoj kategoriji. Ristie je imao nevjerojatnu prošlu godinu. U istoj je večeri nokautom završio borbe protiv Giorgia Petrosyana i Robina van Roosmalena. Svojim stilom borbe Ristie je pokazao koliko je neugodan za svoje protivnike. Visok je što dobro koristi, ali i snažnog udarca koji može doći iz bilo kojeg kuta te rušiti protivnike.

Kiria je pak borac koji oduševljava navijače jer ne izbjegava borbu i stalno ide prema naprijed. Pun je raznih kombinacija, ali i vrlo agresivan s nekim neuobičajenim kickovima.

Pobjednik ovog dvoboja postat će Gloryjev prvak u lakoj kategoriji. Možda Ristie ulazi u borbu kao favorit, ali i njegov će protivnika sigurno imati dobar plan i jedan je od opasnijih boraca.

 

Glory 14 nam donosi i turnir u srednjoj kategoriji. Četvorica boraca tražit će svoju priliku da dođu do borbe za naslov. Sahak Parparyan i Jason Wilnis jedno je polufinale, dok će se u drugom boriti Dustin Jacoby i Alex Pereira.

Sahak Parparyan (40-10-5, 19 KOs) vs. Jason Wilnis (21-3-1, 6 KOs)

Obojica u meč ulaze nakon što su posljednjoj borbi doživjeli nokaute pa ova borba vjerojatno neće otići do odluke sudaca.

Veliko je pitanje kako će Parparyan reagirati nakon poraza koji je doživio od Artema Levina na Gloryju 7 gdje mu je slomljena čeljust te se dugo oporavljao. Treba vidjeti je li se opravio psihički jer ponekad teški porazi promjene borca u učine ga neodlučnim. Ako se to dogodi Wilnis bio mogao uhvatiti svoju priliku i rano završiti borbu. No, ako ćemo vidjeti starog Parparyana onda bi mogao pritisnuti Wilnisa i pretvoriti borbu u pravi rat.

Dustin Jacoby (4-3-0, 3 KOs) vs. Alex Pereira (11-1-0, 8 KOs)

Pereira je prilično iskusan borac s nekoliko velikih pobjeda na brazilskoj sceni. Ima i profesionalnog boksačkog iskustva te ruke sposobne za nokaut.

Jacoby ima MMA iskustvo i UFC-ov je veteran koji se još privikava na kickboks. Zanimljivo je pratiti njegov razvoj. Na turniru "Road to Glory" u jednoj je večeri svladao tri protivnika da bi potom doživio nekoliko teških poraza. Posvetio se treninzima kako bi napredovao.

Pereira je iskusan i odličan stand-up borac. Jacoby će debitirati u srednjoj kategoriji te ćemo vidjeti što je novog naučio. Biti će to za njega veliki test. Pred njim će biti težak i opasan suparnik. No, Jacoby voli izazove.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI