Legendarni Chris Leben tuži “bare knuckle” promociju radi neplaćenog honorara

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.03.2019 12:08h Autor:

Chris Leben

Bivša UFC-ova zvijezda Chris Leben tuži WBKFF promociju “(The world Bare Knuckle Fighting Federation) radi neplaćenog honorara za svoj nastup u studenom prošle godine. Ta je promocija gdje se borci bore golim šakama svoj prvi event organizirala 10. studenog prošle godine, a popis boraca je bio impresivan.

Bilo je tu bivših NFL zvijezdi, bivših UFC prvaka poput Johnyja Hendricksa i Chrisa Lebena. Bio je to ujedno i prvi nastup za Lebena nakon odlaska iz UFC prije pet godina. Leben je u konačnici svladao Phila Baronija nokautom u prvoj rundi.

No, niti jedan borac s popšisa borbi nije plaćen do dana današnjeg. Leben je u međuvremenu prešao u drugu “bare knuckle” promociju “Bare-Knuckle FC”, a sada prijašnju organizaciju tuži na sudu u San Diegu. Prema pisanju Forbesa, Leben traži 90 tisuća dolara jer mu je promocija propustila isplatiti 90 od 100 tisuća dogovorenih dolara za honorar.

Ova tužba koincidira s činjenicom da je Tomasz Stankiewicz, vlasnik WBKFF-a, prošlog tjedna osuđen na jednu godinu zatvora radi prevare. Vjeruje se da Stankiewicz nikada nije niti planirao platiti borce unatoč tvrdnjama predsjednika organizacije Basa Ruttena.

Koliko se zna, Leben je jedini borac za sada koji tuži WBKFF, no vjeruje se da bi ova tužba mogla pokrenuti niz drugih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI