Kubrat Pulev dominantno savladao Hughiea Furya

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.10.2018 10:01h Autor:

Kubrat Pulev

U jučer održanom meču za prvog izazivača teške kategorije po IBF-u, Kubrat Pulev nije dozvolio nikakvo iznenađenje te je gotovo rutinski savladao Hughiea Furya jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ukratko, bugarski boksač je odradio dominantnu predstavu, vrlo inteligentan meč u kojem nije primio nikakvu ozbiljniju štetu te je na taj način došao do pobjede koja bi mu mogla osigurati još jedan pokušaj uspona na svjetski vrh. Tim iza Hughiea Furya je na kraju tvrdio kako bi stvari bile drugačije da se nije dogodila posjekotina kod njihovog boksača, no teško to možemo shvatiti kao neko objektivno mišljenje.

23-godišnji Fury je dobro ušao u meč, to mu se mora priznati i nakon prve runde se činilo da je iz poraza protiv Josepha Parkera izvukao neke lekcije. No, Pulev je previše iskusan boksač, koji je vrlo brzo prepoznao koje su glavne kvalitete njegovog protivnika te je preuzeo kontrolu nad tijekom meča. Istina je kako je Furyeva posjekotina rezultirala promjenom taktike, budući da je nakon nje većinom tražio snažni pogodak desnom, no teško je zanemariti činjenicu da je Pulev jednostavno osjetio njegov način kretanja. Taktički je tako Bugar odradio gotovo savršen meč te je do kraja tek u nekoliko navrata dozvolio Furyu da izgleda kao netko tko ovaj meč možda može i odvesti u svoju korist.

Sudačke kartice na kraju su rekla 117-111, 118-110, 115-113 u korist Puleva, što bi reklo da je posljednje navedeni sudac odlučio nagraditi volju i želju britanskog borca, kojem ne možemo osporiti da je pokušavao i da se do posljednjeg trenutka nije predavao, kao i to da je bio boksač koji je tražio otvoreniju akciju od one koju je Pulev bio spreman pružiti. No, boks je sport gdje taktika većinom predvlada želju pa je tako bilo i ovog puta.

Ovom je pobjedom Pulev osigurao mjesto prvog službenog izazivača po IBF-u te tako nije niti propustio priliku prozvati Anthonya Joshuu. Protiv prvaka se trebao boriti već prošle godine, no tada se ispriječila ozljeda pa je umjesto njega uskočio Carlos Takam. Pulev se sada ipak nada kako će on biti taj koga će Joshua i Eddie Hearn odabrao za idućeg protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI