Kreće istraga povodom smrti bivšeg UFC borca Tima Haguea

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.06.2017 15:49h Autor:

Tim Hague

Grad Edmonton u kojem je održan fatalni meč, pokreće nezavisnu istragu zbog smrti bivšeg UFC borca. Tim Hague, umro je prošle nedjelje, dva dana nakon što je doživio teški nokaut u boksačkom meču s Adamom Braidwoodom. Hague koji je u UFC-u odradio 5 borbi, imao je samo 34 godine.

Glasnogovornik grada, izvjestio je medije kako kreće nezavisna istraga povodom nemilog događaja. Istraga će obuhvatiti i nadzor komisije koja je regulirala meč. Isto tako pregledavati će se i oprema koja je korištena tokom meča.

Dogradonačelnik Rob Smyth, izjavio je kako je cijeli grad Edmonton duboko potresen ovim događajem te izrazio sućut Hagueovoj obitelji i prijateljima.

Hagueov profesionalni boksački ‘score’ bio je 1-2 prije ulaska u ovaj meč dok je Braidwoodov bio 7-1 od čega je 6 pobjeda ostvario nokautom. Hague je bio nokautiran u 4 od zadnjih 5 MMA mečeva, zadnje u srpnju 2016. godine te je bio nokautiran u boksačkom meču prošlog prosinca. U meču s Braidwoodom, Hague je nekoliko puta bio u nokdaunu prije fatalnog nokauta u drugoj rundi. Nameće se pitanje je li komisija koja je regulirala ovaj meč odradila svoj posao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI