Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kraus najavljuje prvi K-1 turnir nakon pola godine: Želim inspirirati Japance! | Fight Site

Kraus najavljuje prvi K-1 turnir nakon pola godine: Želim inspirirati Japance!

K1 / Boks 15.06.2011 13:55h Autor:

Albert Kraus nakon osvajanja K-1 Max GP-a 2002.

[nggallery id=18]

Japanci su za superborbu večeri izabrali simbolički upravo prvog K-1 Max GP pobjednika iz 2002. godine.

Prvi K-1 World Max prvak u povijesti, Albert Kraus,  se vraća u Japan nadajući se da je ovo novi početak za posrnulu Japansku organizaciju, ali i za cijelu njihovu borilačku scenu. Kraus će, naime, nastupiti za desetak dana na prvom K-1 turniru nakon više od pola godine posta gdje će se boriti protiv japanske super-zvijezde Yoshihira Sata. Event je simbolički nazvan “Borba za Japan”, a dominirat će Grand Prix u kategoriji do 63 kilograma.

Kraus je već dva puta u karijeri svladao Sata i uvjeren je kako će mu to poći za rukom i u iduću subotu.

“Čekao sam pozitivne vijesti iz Japana nakon potresa i sretan sam jer su stigle ovako brzo”, izjavio je Nizozemac za službene stranice K-1 organizacije.

“Stvarno mi je svejedno protiv koga se borim. U dobroj sam formi i mogu pobijediti svakoga. Toliko sam se puta borio protiv odličnih boraca, da više niti ne brojim. Vjerujem da me čeka težak dvoboj, no moram odraditi svoj posao”, dodaje Kraus.

Što misli o protivniku kojeg je pobijedio već dva puta.

“Sato je čvrst momak. Kada se boriš protiv njega, moraš znati da te čeka pravi rat. On je jedan od najboljih na svijetu, no već sam ga dva puta svladao. Idem i na treću pobjedu.”

Japanac mu je poručio da ne može tri puta izgubiti od istog protivnika.

“Za mene je sve to isto. Ne mogu niti ja izgubiti tri puta od nekoga koga sam već dva puta pobijedio”, odgovara mudro Nizozemac i dodaje:

“Obe borbe su bile tvrde i gurali smo jedan drugoga do maksimuma. Oba puta je moj maksimum bio veći od njegovoga.”

Kraus smatra da se ponovno može okititi naslovom prvaka K-1 Max kategorije.

“Za to trebate sreću i kvalitetu. Na posljednjem turniru mi je nedostajalo sreće. Jednostavno nije bila na mojoj strani. Naravno da i dalje mogu biti prvak. Stariji sam od konkurencije, no to ću iskustvo iskoristiti kao prednost.”

“Borba je moj život, a ja volim uživati u životu. Mogu se boriti još nekoliko godina, u to ne morate sumnjati. Od kada su Masato i Takeda napustili ovaj sport, jedino sam ja ostao iz te prve K-1 Max generacije.”

Na kraju intervjua je nizozemski borac poručio Japancima da ustraju u svojoj borbi…

“Želim vas nadahnuti svojom predstavom protiv Sata. Možda će i to biti barem mali poticaj da se uzdignete iz ove strašne prirodne katastrofe koja vas je zadesila.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI