Kovalev i dalje uvjerljiv: Doslovno razbio Mohammedia, pa javno prihvatio meč s Wardom (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.07.2015 10:55h Autor:

Sergei Kovalev

Još uvijek nije pronađen boksač koji bi mogao ugroziti trenutno nevjerojatno dominantnog poluteškaša Sergiea Kovaleva. On je jutros još jednom obranio titulu svjetskog prvaka, a njegov protiv Nadjib Mohammedi bio je doslovno uništen u tri runde.

Rus od prvog gonga nije ništa prepuštao slučaju, nego je skratio distancu i napadao, bez davanja ikakve prilike francuskog boksaču za taktiziranje, pripremanje udarca ili kontroliranje ritma. Sve je to rezultiralo prvim obaranjem u drugoj rundi, da bi već krajem trećem borba za titulu bila gotova.

Mohammedi je djelovao kao da se dobro kreće, no prvak je pokazao još jednu vrlinu, a to je strpljenje. Pažljivo je pogađao lakše udarce, pokušavajući time otvorite gard svog protivnika, a pravu priliku je dočekao dvadesetak sekundi prije kraja treće dionice. Mohammedi se okuražio, kako je prolazilo vrijeme izgledao je sve odlučniji, no upravo to je bilo ono što je prvak čekao. Zahvaljujući tome, pronašao je prostor za lijevi kroše i meč je bio gotov.

Odmah nakon proglašenja pobjednika bio je upitan za idući meč, odnosno mogućnost susreta s Andre Ward, a Kovalev je to s oduševljenjem prihvatio te izrazio nadu da promotori uspiju dogovoriti taj meč. Nema sumnje kako bi susret ova dva neporažena boksača, jednog devastirajućeg nokautera protiv fantastičnog tehničara, bio melem za prodaju prijenosa, jer bi sigurno svi ljubitelji boksa željeli pogledati taj spektakl.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI