Kompilacija najboljih trenutaka prvog meča Golovkina i Canela (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.08.2018 20:03h Autor:

Golovkin vs. Canelo

15. rujna u ring će po drugi puta ući Gennady Golovkin i Saul “Canelo” Alvarez, razriješiti sve repove koji su ostali nakon njihovog prošlogodišnjeg prvog meča. Najbolje trenutke tog meča pogledajte u videu podijeljenom ispod teksta.

16. rujna prošle godine, u ring unutar T-Mobile Arene u Las Vegasu ušli su Gennady Golovkin i Saul Alvarez, svijetu borilačkog sporta poznatiji kao Canelo. Briljantni Kahazstanac i Meksikanac koji je nakon umirovljenja Floyda Mayweathera preuzeo “titulu” kralja PPV prodaje. I oni su odradili 12 sjajnih rundi, nakon kojih je Gennady Golovkin upisao pobjedu. Ili ipak ne? Upravo tako, troje sudaca tog meča donijelo je odluku o neodlučenom dvoboju te je na kraju sve ispalo jedan od najkontroverznijih boksačkih mečeva posljednjih godina. 364 dana kasnije, njih dvojica imati će drugi pokušaj pokazati tko je od njih bolji boksač te trenutno možda i globalno najbolji boksač svijeta.

Iako su apsolutno svi relevantni mediji koji prate boks prvi meč bodovali u korist Golovkina, gdje su najčešći skorovi bili 116-112 ili 115-113 u korist GGG-a, što bi značilo da je on dobio sedam, odnosno osam rundi, troje sudaca pokraj ringa dobilo je drugačiji dojam. Sudac Dave Moretti, koji je delegiran i za revanš presudio je 115-113 u korist Golovkina, a skandalozno su izgledale kartice sutkinje Adelaide Byrd, inače supruge možda najpoznatijeg svjetskog ring suca, Roberta Byrda. Ona je presudila 118-110 u korist Canela te je čak zbog tog bila na otprilike šest mjeseci uklonjena sa svih evenata. Sudac zbog kojeg je meč završio bez pobjednika bio je Don Trella, koji je presudio 114-114, odnosno dao je svakome po šest rundi, no problem je bila sedma runda. Naime, u pitanju je runda koju je Golovkin statistički najuvjerljivije dobio, a sudac Trella ju je bodovao u korist Canela.

Velika je šteta što je na kraju sve završilo tim sudačkim skandalom, budući da je odrađen jedan zaista fenomenalan meč i ništa drugačije se ne očekuje niti od uzvrata koji će se održati u istoj dvorani, ponovno pred rasprodanim gledalištem od 22.500 ljudi. Samo se nadamo kako ovog puta neće biti nikakvog skandala. Ukoliko jedan od boksača uspije završiti borbu prije kraja 12. runde, to će biti još bolje. Mi se svakako veselimo, jer je uistinu u pitanju duel možda i trenutno dva najbolja svjetska boksača ili barem dvojice od pet najboljih, da ne pretjerujemo u procjeni.

Dok čekamo novi meč, pogledajte kako je to izgledalo u prvom duelu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI