Komisija uvjerava javnost: Suci neće favorizirati Mayweathera, suđenje će biti pošteno!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.07.2017 12:41h Autor:

Mayweather vs. Mcgregor

Jedna od najvećih briga Conora McGregora i njegovog tima, ali i općenito svih onih koji će u boksačkom super meču protiv Mayweathera navijati za irskog UFC prvaka, jest da će slavni boksač imati prednost kod sudaca. Razlozi za brigu nisu beznačajni s obzirom da će se “boksački svijet” zasigurno htjeti “zaštititi” od slobodne borbe, pa analitičari vjeruju da bi i djeljitelj pravde u ringu mogao biti skloniji Mayweatheru. O bodovnim sucima, koji su često na meti kritika u boksačkom sportu, da i ne govorimo…

Čak je i McGregorov trener John Kavanagh izrazio zabrinutost zbog moguće pristranosti te je ustvrdio da bi oni kao glavnog sudca voljeli vidjeti Marca Goddarda – poznatog MMA suca koji ima i licencu za suđenje boksačkih mečeva. No, direktor Atletske komisije Nevade Bob Bennett je u utorak demantirao mogućnost pristranosti te ujverava javnost da će suđenje biti potpuno pošteno.

“Ne postoje predrasude, nema pristranosti. Ako su se dogovorili za boksačka pravila, onda će to biti boksački meč kao bilo koji drugi. Dokle god se pridržavaju pravila, tvoje šanse u ringu odgovaraju tvojim kvalitetama”, tvrdi Bennett u intervjuu za MMAJunkie te dodaje:

“Mi smo samo srednja strana. Mi smo regulatori. To je ono s čime se bavimo u svakom meču. Nitko ovdje nema nikakvu prednost i nema favoriziranja boraca. Radi se o dva fenomenalna sportaša. Vjerujem da će se dogoditi vrlo zanimljiv event, a što će se dogoditi u ringu ćemo vidjeti.”

Komisija će svoje kandidate za bodovne suce, kao i suca u ringu, otkriti na sastanku koji je na rasporedu 31. srpnja. Tada će popis poslati UFC-u i timu Mayweathera…

“Ako žele da nekoga maknemo, moraju za to dati valjan razlog. I on mora biti realan. Ako se to dogodi, tada ćemo maknuti nekoga tko ne odgovara. Ako je sudac u redu, nećemo. Svima poručujem koji će suditi o sucima u ovom meču da moraju znati koja su točno pravila boksa i koji su kriteriji za pobjedu. Ovo nije MMA borba. A Conor je dokazao da je sjajan boksač i udarač. Recimo protiv Diaza na UFC-u 202.”, zaključuje.

Navodno je McGregorov kamp unajmio slavnog boksačkog suca Joea Corteza kako bi se što bolje prilagodili boksačkim pravilima kojih će se morati pridržavati u ringu. Dvoboj McGregor vs. Mayweather je zakazan za 26. kolovoz i Las Vegas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI