Komisija u Nevadi: Razočarani smo tvrdnjama McGregora, suđenje je bilo savršeno!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.10.2017 10:30h Autor:

Mayweather vs. McGregor

Conor McGregor je u posljednjim intervjuima ponovno žestoko kritizirao ne samo Roberta Byrda, glavnog suca u njegovom boksačkom meču protiv Floyda Mayweathera, nego je posredno optužio čitavu Atletsku Komisiju Nevade za “ne-fer” tretmanu koji je dobio u tom dvoboju.

McGregor: Dublje sam analizirao suđenje, nisam paranoičan, ali sudac nije bio pošten!

UFC prvak je kroz redove sugerirao da je čitava stvar bila podređena Mayweatheru, da od početka do kraja meča nije imao pošten tretman u ringu, ali i da je sam prekid bio preuranjen.

“Kada smo stali licem u lice i kada nam je objašnjavao pravila, buljio je isključivo u mene. Gledam ga kako bulji u mene i vidim u svom perifernom vidu da Mayweathera nije niti pogledao, da gleda isključivo u mene. Htio sam mu reći: ‘Pa i on se bori, baš kao i ja. Daj i njemu objasni pravila.” Ne znam što je radio tada? Svaki put kada smo se uhvatili u klinč, on je doslovno upotrijebio hrvanje da me makne sa sebe. Ali tako je, kako je. Očito je da nisam mogao dobiti pošten tretman”, izjavio je McGregor.

Takve tvrdnje nisu najbolje sjele direktoru Komisije Bobu Bennettu koji je u intervjuu za MMAFighting izjavio da je Komisija razočarana njegovim izjavama. Bennett tvrdi da su ljudi u Komisiji dali sve od sebe kako bi McGregor pohvatao sva boksačka pravila te da bi ih uspješno primjenjivao u samom ringu. Osim toga, Bennett smatra da je prekid bio potpuno ispravan!

“Samo vam mogu reći da smo radili svoj posao. Za to smo plaćeni i to smo radili. Smatram da je jako razočaravajuće što Conor iznosi takve vrijeđajuće opaske i tvrdi da je meč bio zaustavljen prerano, a tajming Roberta Byrda je bio naprosto savršen. Razmišljalo se o njegovom zdravlju i njegovoj sigurnosti”, izjavio je Bennett koji unatoč kritikama McGregora ne žali što je Komisija odlučila dopustiti meč.

Naime, Irac je dobio dozvolu Komisije i licencu unatoč 0-0 na profesionalnom kontu. Bennett vjeruje da su ispravno postupili…

“Učinili smo sve da bi meč bio pošten. Mislim da je borba na kraju bila vrlo uzbudljiva. Fanovima se svidjela. Zdravlje i sigurnost boraca je uvijek bila na prvom mjestu, od početka do kraja. Nema sumnje da je Conor odradio fenomenalan posao, borio se protiv budućeg člana Kuće slavnih. Očito je i Floyd imao svoj taktički plan koji se pokazao kao ispravan. Na samom kraju sudac je pazio na sigurnost i zdravlje, a to je naša odgovornost”, zaključuje izvršni direktor Komisije u Nevadi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI