Komisija Nevade glasa o manjim rukavicama u May/McG meču

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.08.2017 11:03h Autor:

Ilustracija – Grant rukavice

Priča o tome da će Floyd Mayweather jr. i Conor McGregor boksati u manjim rukavicama od 8 unci više nije samo priča.

Mayeather nije blefirao, stvarno želi rukavice od 8 oz-a

Prema pisanju američkih medija Atletska Komisija države Nevade će 16. kolovoza na svojoj redovitoj sjednici glasati upravo o ovom pitanju. Da će se zaista odlučivati mogu li Mayweather i McGregor boksati u manjim rukavicama unatoč propisima koji govore drugačije, potvrdio je sam direktor NAC-a, Bob Bennett za MMAFighting.

Podsjećamo, prema univerzalnom pravilu u boksu, borci koji boksaju iznad 147 funti ne mogu nositi rukavice od 8 unci, nego moraju boksati u onima od 10 unci. S obzirom da su Floyd Mayweather i Conor McGregor dogovorili meč do 154 funte, pravila im ne dopuštaju manje rukavice. Ipak, NAC ima pravo autonomnog odlučivanja i donošenja iznimaka, no o tome se mora odlučiti glasanjem.

“Morali bi doći pred Komisiju i objasniti zašto bi im se moralo omogućiti da u njihovom meču koriste rukavice od 8 unci. Predsjednik Komisije Anthony Marnell i ostali članovi bi morali odlučiti je li zdravlje i sigurnost boraca ugrožena time. A to su uvijek prioriteti”, objašnjava Bennett.

Potpuno je nepoznato zašto je Mayweather pristao na ovakav potez jer se do sada smatralo da je upravo snaga udarca u prvim rundama najjače oružje UFC prvaka. Dakako, s manjim rukavicama dolazi i više snage te je mogućnost nekog “lucky puncha” značajno veća. Javnost je najprije smatrala da je rasprava oko veličine rukavica tek marketinški trik ili nadmudrivanje dva protivnika pred očima medija, no očito je kako su obojica ozbiljni u naumu da 26. kolovoza u ringu nose rukavice od 8 OZ-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI