“Klinac” genijalnom prevarom upao na press konferenciju May/Mac u Londonu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.07.2017 12:58h Autor:

Zac Alsop – Instagram

Njegovo ime je Zac Alsop. Za njega je prije posljednje stanice na promotivnoj turneji za boksački super meč Mayweater vs. McGregor u Londonu malo tko znao osim prijatelja i rodbine. No, nakon što je demonstrirao čitavom svijetu koliko je lagano prevarom upasti na neki takav medijski mega event, Alsop je postao viralna zvijezda.

Čitava priča je važna i iz aspekta sigurnosti, ako znamo da je baš London jedna od najčešćih meta terorista, a da je upravo prije nekoliko tjedana u britanskoj prijestolnici izveden jedan od gorih terorističkih napada posljednjih godina.

Alsop je u dinamičnom videu objasnio korak po korak kako je bez ikakvih posebnih problema jednostavno ušetao u dvoranu koju je čuvao velik broj profesionalnih zaštitara i policije. Na koncu je otišao toliko daleko da je doslovno ispratio McGregora na pozornicu.

Sve je pritom dokumentirao i kasnije snimku objavio na društvenim mrežama. Alsop je u svom naumu bio izuzetno dobro organiziran, ali i prilično inovativan. Da bi se dočepao akreditacija poslužio se Instagram objavom jednog od članova Mayweatherova tima. Radilo se o Mayweatherovom vozaču koji je na društvenim mrežama objavio fotografije akreditacija za ulazak na event. Vješti Alsop je digitalno obradio fotografije u Photoshopu, iskopirao je dizajn akreditacije, te je konačan “proizvod” plastificirao da izgleda kao pravi dokument.

Kako bi sve proteklo glatko, Alsop si je napravio dvije vrste akreditacija, onu za promotore i onu za goste. Obukao je najbolje odijelo, od kuće je uzeo lažnu slušalicu kakve koriste ljudi iz osiguranja, te se uputio u Lodnon. Kada je stigao do dvorane, pokušao je locirati neku njemu poznatu osobu iz organizacije kako bi uz nju lakše prošao sigurnosne punktove. To mu je pošlo za rukom jer je primjetio jednog drugog člana Mayweatherove ekipe kako ulazi u dvoranu.

Jednom kada je ušao u objekt, problema više nije bilo. Šetao se gdje god je htio, u više navrata je sreo Danu Whitea, kao i ostale slavne osobe u “backstageu”, a uspio je i doslovno ispratiti Conora McGregora na pozornicu. I to sve dokumentirati kamerom.

Da vam sve ne otkrivamo, čitavu pustolovinu pogledajte u sjajnom videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI