Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kličko obranio titulu, no napokon se pošteno oznojio | Fight Site

Kličko obranio titulu, no napokon se pošteno oznojio

K1 / Boks 19.02.2012 11:04h Autor:

Vitalij Kličko

Dereck Chisora je odradio mnogo bolji posao protiv Vitalija Klička nego što je to većina očekivala. Ipak, britanski boksač je nakon 12 rundi solidnog šakačkog dvoboja sinoć u Muenchenu poražen jednoglasnom odlukom sudaca, a Ukrajinac je još jednom obranio titulu prvaka svijeta po WBC verziji.

Dva suca Kličku su dali 10, a Chisori dvije runde (118-110), dok je jedan djeljitelj pravde britanskom borcu po bodovima dao samo jednu rundu (119-109). Ipak, kao što smo to već istaknuli na startu, Chisora je bio puno veći zalogaj za Vitalija nego što to kažu ove brojke. Dapače, može se reći da se nakon dugo vremena morao dobrano pomućiti da bi obranio svoj pojas. Iako tek 15. izazivač svijeta po WBC verziji, Chisora je definitivno opravdao povjerenje i danu priliku. Za očekivati je da bi mu ovaj poraz mogao otvoriti još neka vrata najvišeg nivoa svjetskog boksa.

Taktika Derecka Chisore je bila vrlo jasna, a za većinu boksačkih stručnjaka i prilično očekivana. Britanac je cijeli meč išao prema naprijed konstantno pokušavajući skratiti distancu i natjerati Vitalija na povlačenje. Tako je onemogućavao svog protivnika da komotno “ispaljuje” svoja najjača oružja; prednji i zadnji direkt. Svoje je nade uglavnom polagao na široke krošee koji su gotovo uvijek dolazili pojedinačno, a nikada u seriji. Chisora je u nekoliko navrata dobro plasirao prilično opasne udarce, no niti u jednom trenutku prvak nije bio uzdrman, niti u posebno velikoj opasnost. Od Klička smo, s druge strane, vidjeli njegovu tipičnu predstavu. Dosadno, ali vrlo isplativo boksanje direktima kojim je marljivo skupljao bodove u sudačkim bilježnicama. Da bi Chisorin plan do kraja uspio, britanskom je boksaču ipak nedostajalo još malo preciznosti i munjevitosti, kako u kretanju, tako i u udarcima.

Iako je dvoboj protekao vrlo korektno, na kraju meča smo gledali nastavak netrpeljivosti i nemilih scena sa službenog vaganja. Chisora je u lice braće Kličko (posebno Vladimira) sasuo pregršt uvreda, a u jednom je trenutku izgledalo da će se dvoboj nastaviti i nakon sudačkog gonga. Je li to možda bila uvertira za eventualni budući dvoboj protiv Vladimira?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI