Kličko obranio pojas uz oduzet bod zbog držanja Jenningsa

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.04.2015 08:50h Autor:

Vladimir Kličko

Vladimir Kličko je obranio svoj pojas svjetskog IBF/IBO/WBA/WBO prvaka noćas u New Yorku svladavši Amerikanca Bryanta Jenningsa. Ukrajinac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon prilično razočaravajućeg i dosadnog meča. Na koncu su suci dvoboj bodovali sa 116-111, 116-111, 118-108 u korist aktualnog prvaka.

Valja naglasiti da se Kličko čitav meč služio svojim već poznatim prljavim trikovima kako bi izbjegao direktan okršaj s do sada neporaženim boksačem (19-0). Ovaj put je na repertoaru bio klinč i držanje Jenningsa. Prva opomena je stigla u 4. rundi. Sudac Michael Griffin je bio vrlo frustriran načinom Kličkove borbe. Prvak se doslovno držao za protivnika bez da je upućivao udarce. Jednostavno bi se zaletio na Jenningsa i uhvatio ga. Bryant je jedino uspijevao bacati udarce u tijelo, no to nije bilo dovoljno da bi prouzročio veću štetu. Sudac je trpio Klička sve do 10. runde kada mu je napokon oduzeo bod. I u 11. i 12. rundi Ukrajinac nije odustajao od svoje taktike, no Griffin je bio milostiv pa se Vladimir izvukao bez dodatnih kazni.

Amerikanac nije upućivao previše udaraca i onda kad je imao prilike za to, dok je Vladimir cijeli meč bacao samo direkte. Možda bi Jennings i pobijedio da je upućivao više udaraca, no jednostavno nije to činio.

Ovo bila 64. pobjeda u profesionalnoj karijeri uz tri poraza (53 nokauta) te 18. uzastopna obrana svojih vrijednih pojaseva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI