Kličko masakrirao Adameka i zadržao WBC titulu (VIDEO)

K1 / Boks 11.09.2011 08:58h Autor:

Tomasz Adamek i Vitalij Kličko

Vitalij Kličko je vrlo lako zadržao titulu prvaka prema WBC promociji svladavši sinoć u Wroclawu Poljaka Tomaša Adameka.

Svaka čast Tomašu Adameku na količini batina koje taj čovjek može primiti i ostati na nogama. Nažalost, Poljak jučer nije pokazao niti jednu drugu kvalitetu koja bi mu dala za pravo da se bori u meču za titlu boksačkog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Vatalij Kličko ga je jednostavno uništio, a tek je sudac u desetoj rundi odlučio prekinuti taj jednostrani masakr iako je hrabri Adamek u tim trenucima i dalje stajao na nogama.

Od početka dvoboja u Wroclawu izgledalo je kao da se Kličko poigrava s puno manjim i kraćim Adamekom. Bila je to klasična igra mačke i miša u kojoj Poljak prvaku nije uspio priprijetiti niti jednim jedinim udarcem. Kiša direkata bila je ograda koju Adamek nije uspio preskočiti kako bi skratio distancu i došao na udaljenost gdje bi eventualno mogao ugroziti Klička. Pokazalo se da je razlika u veličini (15 centimetara), težini (12 kilograma) i duljini ruku (13 cm) ipak prevelik faktor u ovom dvoboju, a Poljaku bi nakon ovog “povratka u stvarnost” bilo možda bolje vratiti se u cruiserweight što je i njegova prirodna kategorija. Iako niti David Haye nije puno veći od Adameka, Britanac je u nedavnom dvoboju protiv Vitalija Klička ipak pokazao mnogo puno veću agilnost i sposobnost da se približi gorostasnom protivniku. Adamek jučer nije imao apsolutno nikakve šanse.

Nakon što mu je sudac već jednom brojao u ranijim rundama, lice Poljaka je kako se dvoboj odmicao kraju, izgledalo kao da je prošlo “kroz minsko polje”. Djelitelj pravde u ringu je s pravom prekinuo dvoboj, a Vitalij Kličko je zadržao svoj pojas prema WBC verziji.

Nažalost, i ovaj se boksački dvoboj najavljivao kao meč u kojem bi napokon neki izazivač mogao ozbiljno priprijetiti braći Kličko. Pokazalo se da su ta nadanja bila itekako nategnuta. Vitaliju je ovo bila 43 pobjeda u karijeri (uz dva poraza) dok je poljskom borcu ovo bio tek drugi izgubljeni dvoboj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI