Kličko se obratio javnosti povodom kraja karijere

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.08.2017 12:13h Autor:

Vladimir Kličko

Vladimir Kličko se nakon dugogodišnje vrlo uspješne amaterske, a zatim i profesionalne karijere u kojoj je dva puta osvajao pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, odlučio umiroviti.

Vladimir Kličko se umirovio!

U poruci koju je poslao medijima kao priopćenje, Ukrajinac se oprašta od svojih fanova i najavljuje novu karijeru i novo razdoblje u svom životu.

“Namjerno sam uzeo nekoliko tjedana da bih donio svoju konačnu odluku. Htio sam biti siguran da sam se mentalno dovoljno odmaknuo od borbe na Wembley Stadionu. Kao amater i kao profesionalac u boksu sam ostvari sve što sam ikada sanjao. Sada želim krenuti u drugu karijeru nakon što je ova sportska završila.”

“Nikada nisam niti mogao zamisliti da bih mogao imati tako dugačku i uspješnu boksačku karijeru. Zahvalan sam na tome. Hvala svima koji su me podupirali. Posebno hvala mojoj obitelji, mom timu i mojim fanovima”, zaključuje Kličko.

Ukrajinac je otišao u profesionalne boksačke vode 1996. godine nakon što je na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojio zlatnu medalju. Prvi veliki pojas svjetskog prvaka, onaj po WBO verziji, je osvojio 2003. godine da bi ga Corrie Sanders zaustavio i oteo mu iste godine tek osvojenu titulu. Kriza u njegovoj karijeri se nastavila porazom od Lamona Brestera što ga je natjeralo na veliki zaokret u karijeri i novi početak s legendarnim trenerom Emanuelom Stewardom.

Taj novi pristup se pokazao vrlo uspješnim pa je Kličko ostaso neporažen čitavih 11 godina. U međuvremenu je osvojio tri od četiri najviše priznata pojasa svjetskog prvaka. 2015. je izgubio od Tysona Furyja, da bi mu karijeru u travnju ove godine zapečatio Anthony Joshua nokautom u 11. rundi meča u Wembley Areni. Tada je rekao:

“Nikada nisam mislio da ću ovo izgovoriti, ali nakon ovog poraza sam ostvario puno veći uspjeh, nego da sam pobijedio u ovom meču. Fanovi i entuzijasti ovog sporta diljem svijeta slave moj dobar nastup i pokazuju mi koliko ga cijene. Čak je i moj protivnik izrazio veliko poštovanje.”

Iako je postojala mogućnost revanša s Joshuom, Kličko je odlučio reći konačno zbogom profesionalnom boksu te je očito odlučio otvoriti vrata novom poglavlju u svojoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI