Kličko priznao: Već sam napisao poruku da prihvaćam 2. meč s Joshuom, no nikada je nisam poslao!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.11.2017 13:21h Autor:

Joshua i Kličko (Instagram)

Bišvi svjetski boksački prvak i dugogodišnji vladar svjetskog boksa u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko, je u posljednjem intervjuu priznao kako je bio na doslovno milimetar od prihvaćanja revanša protiv Anthonyja Joshue. Ipak, na koncu je odustao i konačno objesio rukavice o klin.

“Volim boks, volim fanove boksa, to je veliko iskušenje, velik test u životu općenito. Kličko protiv Joshue 2 – prihvaćam! Vidimo se pored ringa!”, to je bila poruka koju je Kličko već sastavio za društvene mreže, no nikada ju nije poslao.

Koji je razlog?

“To je bila najteža odluka do sada”, izjavio je Klično u intervjuu za IB Times UK.

“Ali sada sam tako sretan. Nekada ne znaš kako ćeš biti zadovoljan s odlukom, ali kasnije, nakon nekoliko mjeseci, si svjestan je li bila dobra ili kriva. Sada mogu reći da je bila dobra. Možda se radilo o nelogičnoj stvari u tom trenutku. Ali ja sam otišao pod svojim uvjetima. Ničijim tuđima. Pod svojim. Mislim da mi je nakon toga vrijednost otišla gore, a ne dolje”, tumači Kličko koji je imao Joshuu “na konopima”, no nije uspio dovršiti posao što mu se osvetilo u 11. rundi.

Sada mu želi samo najbolje…

“Stvarno mu želim da pobjeđuje u svim borbama koje slijede, jer što više bude pobjeđivao, to će se više cijeniti moja kvaliteta. Jer ako trebam izgubiti, volim da je to od najboljeg. Samo želim dokaz da je najbolji. Trenutačno jako dobro odrađuje tu titulu”, iskren je ukrajinski boksač.

“Da mogu vratiti vrijeme i utjecati na odluku… Recimo, da sam ga nokautirao u šestoj rundi i vratio sve titule, to bi bilo sjajno za moj ego. A on je velik. Bilo bi lijepo. Ali nikada ne možeš promijeniti prošlost. Sada sam tu gdje jesam i iskusio sam i drugu šansu. Imao sam mnogo uspjeha u karijeri, ali je jako dobro osjetiti i drugu stranu medalje. Nekada možeš pobijediti gubeći. Za to bih platio bilo koju cijenu.”

“Mislim da je Joshua rođen te večeri. Te večeri se preporodio, oporavio se i uspio se vratiti. To je bio velik izazov, to je njegovo rođenje. Postoji nekakav krug života. Vidio sam članove obitelji kako umiru i druge kako se rađaju, tako da znam što je krug života. Moraš se s tim pomiriti. I moraš to podržavati, ako je ispravno. To upravo činim”, zaključuje bivši prvak u mirovini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI