Kiria: Nebitno tko bude protivnik, zadržati ću pojas

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.03.2014 13:46h Autor:

Davit Kiria bio je pravi junak i prvo ime Glory 14 eventa u Zagrebu, odnosno borac o kojem bi se trebalo pričati. Nakon što je jedna izdržao prve dvije runde, u iduće dvije se vratio, odradio vrlo dobro, da bi u petoj iznenadio svijet, nokautirao prvaka i uzeo Gloryev pojas.

Kiria je vrlo skroman i odmjeren momak, što se vidjelo i po izjavama nakon borbe, no prije svega je pravi ratnik, što je i pokazao u ringu. Malo nakon borbe rekao je svoje prve dojmove: "Mogu reći da je ovo najbolji trenutak u mojoj karijeri. Ispunio sam svoj najveći sam i presretan sam. Večeras ću spavati pokraj svog pojasa."

Nešto je rekao i o svojih počecima: "S devet godina sam počeo trenirati karate i imao sam puno borbi. Nakon nekog vremena prešao sam na kickbox, no zadržao sam tu karate bazu. Sretan sam zbog toga, no san se nastavlja. Nakon što sam postao, sad moram i ostati prvak. Radio sam za ovo i isplatilo se."

"Ponosan sam na svoju zemlju, jer imamo puno ratnika, prošli smo teških bitaka i ratove i to je i dio mene. Zato se nikada ne predajem, jer mi je to u srcu", dodao je, a na kraju je rekao nešto o ljudima iz svog tima: "Emocije su bile jake, ne sjećam se svega što su mi rekli, no neki su plakali, kao što sam i ja."

Nešto je rekao i o obrani naslova: "Namjeravam zadržati ovaj pojas još neko vrijeme. Nije bitno tko će mi biti prvi protivnik, no volio bih odraditi revanš protiv Roosmalena. No, koga god stave ispred mene, važno je samo da namjeravam zadržati ovaj pojas."

Želimo mu sreću, jer ovakvi borci su potrebni ovom sportu, skromni i mirni izvan ringa, a pravi ratnici u njemu. Još jednom čestitamo.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI