Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kickboxing priznat kao olimpijski sport | Fight Site

Kickboxing priznat kao olimpijski sport

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.11.2018 19:01h Autor:

ilustracija

Jedan od najvažnijih dana za kickboxing dogodio se upravo danas, budući da je Međunarodni olimpijski odbor ovaj sport uvrstio među olimpijske sportove.

Iz WAKO-a, najraširenije međunarodne kickboxing organizacije, su putem društvenih mreža obavijestili sve prijatelje kickboxinga kako je došlo do jednog od najvažnijih priznanja u povijesti ovog sporta te najvažnijeg koraka prema tome da najbolji kickboksači svijeta mogu nastupati i predstavljati svoju državu na najvećem i najvažnijem svjetskom sportskom natjecanju.

Odluka je donesena na današnjoj skupštini odbora u Tokiju, gradu koji će ugostiti iduće igre, za nešto manje od dvije godine. WAKO je zahtjev za uvrštenje podnio u ljeto 2016. godine i od tada je trajala do sada najvažnija bitka za priznavanje jednog od najatraktivnijih borilačkih sportova. Nakon što je to napokon izborio karate te ćemo u Tokiju prvi puta gledati natjecatelje u tom borilačkom sportu, uskoro bismo mogli saznati nešto više o tome na kojim će kickboksači prvi puta postati olimpijci. Ipak, za karate još nije sigurno je li riječ o jednokratnom natjecanju ili će i dalje biti dio igara te zbog toga i kickboxingu dalje predstoji bitka za mjesto na igrama. No, ovo je svakako najvažniji korak i do sada najveći uspjeh ovog sporta na tom planu.

Iz WAKO-u su obavijestili sve neka nastave pratiti njihov rad te da bi se u idućim tjednima trebalo znati nešto više o idućim koracima prema izborenju konačnog cilja, kickboxing natjecanju na olimpijskim igrama.

TO ALL WAKO MEMBERSDear WAKO Members,It is with great pride, as the Interim President of WAKO, to hereby announce…

Objavljuje WAKO KickboxingPetak, 30. studenoga 2018.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI