Keith Thurman poručio Errolu Spenceu: Ne izbjegavam te, nisam ja Floyd Mayweather!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.11.2018 11:32h Autor:

Keith Thurman

Velter kategorija ponovno je najuzbudljivija u cijelom boksu, čemu svjedoći veliki broj podjednako kvalitetnih boksača i sjajnih opcija međusobnih uparivanja. No, jedno intrigira ipak više od svih ostalih. To bi bio meč između Errola Spencea Jr. i Keitha Thurmana.

Mnoge je iznenadilo što će se Errol Spence Jr., trenutno vjerojatno najuzbudljiviji velteraš svijeta, u svom idućem meču sučeliti s Mikeyem Garciom, borcem koji dolazi iz niže kategorije. Spence je rekao nešto o tom meču, ali i o drugim opcijama koje postoje u kategoriji, ponajviše tome što se za sada još neće sastati s WBC prvakom Shawnom Porterom te o tome kako razmišlja o Keithu Thurmanu.

“To je najbolja borba koja mi je bila ponuđena. Što se tiče Shawna Portera, mislio sam da će doći do tog meča, no nije se dogodilo. Što se tiče Keitha Thurmana, mislim da će on ostati ozlijeđen sve dok ja pobjeđujem. Sumnjam da ćemo se ikada boriti”, rekao je Spence o situaciji u kategoriji.

Thurman je u ožujku prošle godine nastupio u fantastičnom meču protiv Dannya Garcie, u kojom je ujedinio WBC i WBA titule, da bi ovu WBC-a napustio zbog neaktivnosti i ona je sada kod Portera. Naime, Thurman se već neko vrijeme bori s ozljedama te je tek jučer napokon dogovorio novi meč. U siječnju će braniti WBA titulu protiv Josesita Lopeza. Nakon toga bi trebao krenuti po svoj primarni pojas, onaj WBC-a. Ukratko je prokomentirao situaciju u kategoriji.

“Svaka od spomenutih borbi, Garcia, Porter ili ja, je sjajna borba za Spencea. Ne znam što se dogodilo u pregovorima s Porterom, no jedno znam. Čim bude zdrav i spreman, od početka ću tražiti samo taj pojas, moram vratiti svoj naslov svjetskog prvaka. Rekao sam već da želim sve pojaseve i to je još uvijek moja misija. No, moje zdravlje je na prvom mjestu”, rekao je neporaženi šampion u izjavi koju je dao prije nego je meč protiv Lopeza postao služben.

U cijelom procesu svakako razmišlja o Spenceu, budući da bi njihov međusobni meč svakako bio trenutno najveća moguća stvar u velteru. I apsolutno odbacuje ikakvu mogućnost izbjegavanja bilo kojeg protivnika, budući da ga zanima čišćenje kategorije.

“Mislim da je meč Spencea i Garcie sjajna stvar. Velika je prilika za sve i veselim se tom meču. Naravno da se veselim i svom povratku te tome da dokažem kako sam ja broj 1 velteraš u svijetu. Prvo moram vratiti WBC pojas, a onda krećemo u pregovore sa Spenceom. On misli da je to meč do kojega nikad neće doći, ali ne zna jednu stvar. Sine, nisam ja Floyd Mayweather!”

Spence se protiv Garcie bori tek 16. ožujka iduće godine, dok će Thurman protiv Lopeza nastupiti dva mjeseca ranije, odnosno 26. siječnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI