Kao u snu: Cro Cop osvojio K-1 WGP pojas!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.03.2013 03:46h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

Mirko “Cro Cop” Filipović je svoju ionako brilijantnu karijeru u petak u zagrebačkoj Areni ispred petnaestak tisuća gledatelja zaokružio pojasem K-1 WGP pobjednika.

Naš je borac u istoj večeri nanizao Amerikanca Jarrella Millera, Pavela Zhuravleva, a na koncu i u finalu opasnog Surinamca Ismaela Londta. U sva tri dvoboja Cro Cop je slavio sudačkim odlukama.

Teško je bilo zamisliti bolji i ljepši scenarij od onoga kojeg smo gledali u Areni. Iako je krenuo pomalo usporeno protiv Millera, već je meč protiv Ukrajinca Zhuravleva dao naslutiti da bi Filipović mogao i do samog kraja.

U velikom finalu Cro Cop je odradio sjajnu prvu rundu, a u drugoj smo prvi put nakon Wanderleija Silve i 2006. vidjeli njegov zaštitni znak – “high kick”. Ljevica je sjela točno na pravo mjesto, a Londt je završio na leđima. Surinamac se ipak nekako pribrao pa je sudac uspio nabrojati tek do 8. Treća runda je donijela pravi taktički rat. Mirko je čuvao stečenu prednost, a Surinamac je pokušao preokrenuti dvoboj prekidom. Nasreću, Cro Cop je uspio izdržati do kraja i okruniti se vjerojatno najprestižnijom borilačkom titulom na svijetu.

Valja napomenuti da se već nakon pobjede u četvrtfinalnom meču prvi favorit turnira Marokanac Badr Hari ozlijedio (puklo mu je stopalo) pa je umjesto njega u polufinalni dvoboj s Londtom ušla rezerva – bosanskohercegovači borac Dževad Poturak. Za više od hrabrog nastupa Poturak nije imao snage niti svježine pa je Londt relativno lako stigao do finala.

Ovom sjajnom titulom Filipović je uz Alistaira Overeema postao tek drugi svjetski borac koji je osvojio pojas K-1 WGP pobjednika, kao i titulu u nekoj od najvećih svjetskih MMA promocija. Ipak, Cro Cop je bio Prideov GP šampion, a Overeem tek prvak Dreama. Zaključak se nameće sam po sebi…

K-1 WGP Final:

Reserve Bout: Dževad Poturak def. Sergei Lacenko via. Jednoglasna odluka sudaca
Quater Final: Pavel Zhuravlev def. Catalin Morosanu via. Jednoglasna odluka sudaca
Quater Final: Mirko Cro Cop def. Jarrell Miller via. Jednoglasna odluka sudaca
Quater Final: Badr Hari def. Pavel Zhuravlev via. Jednoglasna odluka sudaca (Hari injured his leg during the bout)
Quater Final: Ismael Londt def. Hesdy Gerges via. TKO, 2R (prekid zbog posjekotine)

Semi Final: Mirko Cro Cop def. Pavel Zhuravlev via Jednoglasna odluka sudaca
Semi Final: Ismael Londt def. Dževad Poturak via TKO, 2R (bačen ručnik)

Final: Mirko Cro Cop def Ismael Londt via Jednoglasna odluka sudaca
 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI