Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kakav poguranac: Atletska Komisija Nevade dala zeleno svjetlo za meč Mayweathera i McGregora! | Fight Site

Kakav poguranac: Atletska Komisija Nevade dala zeleno svjetlo za meč Mayweathera i McGregora!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.04.2017 10:01h Autor:

Mayweather i McGregor (Instagram)

I dalje nema konačne potvrde meča Floyda Mayweathera jr. i Conora McGregora, no dvoboj koji je sada već gotova stvar je u srijedu dobio velik poguranac od strane Atletske Komisije države Nevade.

Naime, njezin čelnik Bob Bennett je odbacio sve mogućnosti da bi boksački meč zbog velike razlike u iskustvu dva borca, kada se govori samo o boksu, bio u opasnosti da se ne odobri. Dakako, tu će ključnu ulogu odigrati milijuni dolara koji su u igri. Da se radilo o nekim anonimcima, Komisija bi sigurno zauzela drugačiji stav. Ovako je na njima logičan način objasnila kako je moguće da će odobriti dvoboj između nekoga tko ima 49-0 i nekoga tko je boksački početnik.

U razgovoru za BoxingNewsOnline, Bennett je, dapače, naglasio da bi njegova Komisija bila počašćena da može regulirati taj boksački meč.

“To je definitivno borba koja se može odobriti. Ovo nije prvi put da se tako nešto događa. Da radi se o anomaliji, no ne radi se o ničemu posebno neobičnom jer su oba borca nevjerojatni atlete”, poručio je Bennett i dodao:

“Recimo u kolovozu 1957. smo imali Floyda Pattersona koji se borio protiv Pede Rademachera koji je u tom dvoboju debitirao u profesionalnom boksu. A borili su se za svjetsku titulu u teškoj katgoriji. Patterson je pobijedio nokautom u šestoj rundi. Iako bi ovo bio profesionalni debi za Conora McGregora u boksu, i bit će nekih dvojbi oko svega, jasno je da se radi o povijesnom trenutku jer će prvi put tako istaknuti borci iz MMA-ja i boksa međusobno odraditi meč.”

Ipak, teško je uspoređivati vremena od prije sedamdeset godina, i današnja kada je sigurnost boraca dovedena na znatno viši nivo. Bennett to odbacuje…

“Jedna od bitnih stvari koju morate uzeti u obzir jest to da je Conor fenomenalan atleta. Kada pogledate njegovu prošlost, on je započeo s kicboxingom s 12 godina. U mladosti je bio prvak Irske u boksu, MMA score mu je 21-3 od čega je čak 17 mečeva pobijedio nokautom ili tehničkim nokautom.”

“Gledajte, on je stand up borac, radi se o nekome tko boksa iz kontra garda, udara kao zvijer, ima snažnu bradu, velik je za svoju kategoriju i ima dugačak raspon ruku. Ako pogledate većinu njegovih pobjeda u UFC-u, one se dominantno stigle od udaraca. Osim toga, uspješno je prelazio iz kategorije u kategoriju, te je prilikom toga pokazao nevjerojatne borilačke kvalitete. Pokazao je da se može boriti kao stand up borac. Vidio sam neke snimke kako boksa, a siguran sam da ćemo dobiti i svježije materijale. Siguran sam da će dobiti dozvolu da može boksati protiv Floyda Mayweathera. Njegov UFC background je najbitniji kada govorimo o ovom meču”, zaključuje Bennett.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI