K-1 Rising: Badr Hari na rubu poraza, u gledalištu “Rampage” Jackson

K1 / Boks 28.05.2012 01:57h Autor:

Mike Passenier i Badr Hari (photo: Headkicklegend)

U nedjelju navečer u Madridu je održana povratnička K-1 Rising priredba. Već ste mogli pročitati o meču Cro Copa i Lorena, pa ćemo se ovdje pozabaviti ostalim događanjima.

Povratničku zabavu Badra Harija u posljednjoj borbi večeri zamalo je pokvario Anderson “Braddock” Silva. Stvari su se počele odvijati očekivano. Marokanac je rušio Silvu u prvoj rundi i očekivao se brzi kraj. U drugoj je Hari, koji je u ring ušao u vidljivo slabijoj formi od meča sa Sakijem, ostao bez snage, a Brazilac je preuzeo kontrolu nad mečom. U trećoj “Braddock” je pogađao i uspio odolijevati povremenim nasrtajima sporijeg i manje agresivnog Harija. Na kraju suci su se priklonili Marokancu iako je Silva zaslužio ekstra rundu u kojoj bi imao veće izglede za pobjedu. Nakon ovog nastupa postavljaju se mnogi upitnici u vezi Badra Harija, dok je Anderson Silva sigurno pokupio nove poklonike.

U mečevima osmine finala MAX turnira nije bilo iznenađenja. Gago Drago u još jednoj otužnoj izvedbi izgubio je od Andyja Ristieja i ovo mu je osmi uzastopni poraz. Chris Ngimbi eliminirao je Longerna Superpro Samuija, tako da je Tajland ostao bez predstavnika na dva najveća kick boks turnira.

U dugo očekivanom revanšu između Chahida Oulada El Hadja i Mikea Zambidisa, Grk je nokautirao Marokanca lijevim krošeom u trećoj rundi i pobijedio ga po drugi put u karijeri. U uvjerljivo najlošijem meču večeri dogodio se najbolji potez priredbe. Pred kraj izrazito dosadnog meča Yasuhiro Kido spinning back fistom nokautirao je Kineza Xua Yana. Murthel Groenhart “ustao je iz mrtvih” i nokautirao Haruta Grigoriana, dok se Andy Souwer revanširao Abrahamu Roqueniju za prošlogodišnji poraz. Artur Kyshenko lijevim je krošeom iz natjecanja eliminirao Korejca Sua Hwana Leeja.

U ostalim superborbama, Sergej Laščenko sretno se dovukao do dodatne runde s Ricom Verhoevenom u kojoj je bio bolji od protivnika. Nizozemac se tijekom meča gotovo isključivo oslanjao na nožne tehnike i nesposobnost pariranja Laščenku u boksačkom segmentu stajala ga je poraza. 41-ogodišnji Wendell Roche za meč s Danielom Ghitom saznao je dva dana prije nastupa i pružio junački otpor. Rumunj je lowkickovima ozlijedio Rocheovu nogu i nekoliko ga puta rušio dok njegov kut u drugoj rundi nije bacio ručnik na izrazito nezadovoljstvo Wendella Rochea. Daniel Ghita još je jednom dominantnom predstavom potvrdio da je na samom vrhu teške kategorije.

Zanimljivo, u gledališu madridske Palacio Vista Alegre bio je i UFC-ov borac Quinton “Rampage” Jackson. Amerikanac je već nastupao za K-1 2002. kada je u dva navrata pobijedio Cyrila Abidija. Zna se da je “Rampage” na izlaznim vratima UFC-a i njegovo pojavljivanje u Madridu mogao bi biti znak mogućeg prelaska u K-1.

Također, objavljeno je i da će priredba u Los Angelesu biti održana 8. rujna.

Rezultati:

K-1 MAX Final 16

Andy Ristie def. Gago Drago (jednoglasna sudačka odluka)

Chris Ngimbi def. Longern Superpro Samui  (jednoglasna sudačka odluka)

Mike Zambidis def. Chahid Oulad El Hadj (KO, R3)

Yasuhiro Kido def. Xu Yan (KO, R3)

Reese McCallister def. Yuji Nashiro (jednoglasna sudačka odluka)

Murthel Groenhart def. Harut Grigorian (KO, R3)

Artur Kyshenko def. Su Hwan Lee (KO, R2)

Andy Souwer def. Abraham Roqueni (podijeljena sudačka odluka)

Heavyweight Super Fights

Sergei Lascenko def. Rico Verhoeven (podijeljena sudačka odluka)

Daniel Ghita def. Wendell Roche (TKO, kut bacio ručnik, R2)

Mirko Cro Cop def. Loren Javier Jorge (KO, R2)

Badr Hari def. Anderson “Braddock” Silva (jednoglasna sudačka odluka)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI