Jurković: Poluteška je kategorija u koju pripadam

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.05.2014 15:38h Autor:

Artem Vakitov i Igor Jurković

Igora Jurkovića danas čeka ispit karijeri. Bori se protiv Artema Vakitova na Glory 16 eventu u Denveru, a pobjeda u tom meču mogla bi ga ozbiljno približiti kandidatima za napad na sam vrh Gloryeve poluteške kategorije. Igor je tog svjestan i najavljuje da s ovom borbom počinje lov na Glory titulu.

Igor je puno iskusniji borac od svog protivnika, štoviše odradio je čak četiri puta više mečeva od Vakitova (10-4) o kojem zna gotovo sve što je potrebno. "Mislim da su nam boksačke kvalitetu približno jednake, no ja smatram da sam snažniji i kvalitetnije udaram nogama. Također, vjerujem i da moje iskustvo profesionalnih borbi igra važnu ulogu u ovoj borbi", rekao je Igor.

Igoru će ovo biti druga Glory borba u poluteškoj kategoriji. Debitirao je u Zagrebu, pobijedivši Michaela Duuta, a između ove dvije borbe slavio je i na osječkom FFC eventu. Igor misli kako je napravio pravi potez, pa kaže: "Poluteška je definitivno moja kategorija. Do sada nije bila toliko jaka i popularna, pa sam se borio u teškoj jer je to donosilo više novaca. No, Glory je organizacija koja ne pravi razlike između kategorija i prema svima se odnosi jednako, pa sam napokon tu gdje pripadam."

Jurkovićeve ambicije su, nakon što je našao svoje mjesto u top 10 poretku, ići sve više, pa čak i do naslova prvaka. "Mislim kako mogu pobijediti svakoga, Saki mi je prijatelj i uistinu je sjajan borac, no borio bih se i s njim, no o tome ćemo kada dođe vrijeme za to. Moj put prema Glory tituli započinje danas u Denveru, protiv Artema Vakitova", najavio je Istarski ratnik na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI