Joshua: Wilder ima samo desni direkt, oduzmi mu to, oduzeo si mu sve!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.03.2018 13:00h Autor:

Joshua i Wilder (Instagram)

Nakon što je Deonatay Wilder pobijedio i 40. protivnika u profesionalnoj karijeri u vidu Luisa Ortiza (proteklog vikenda) te je ponovno obranio svoj WBC pojas svjetskog prvaka u super teškoj kategoriji, svijet je još više zagrijan za boksački mega meč Joshua vs. Wilder. No, Britanca sada čeka meč protiv svjetskog WBO prvaka Josepha Parkera koji je, baš kao i Wilder, neporažen u profesionalnoj karijeri s 24 pobjede.

Iako je ispred njega dvoboj u Cardiffu 31. ožujka, Joshua je u razgovoru za Sky Sports ipak prokomentirao i eventualni meč protiv Wildera za koji vjeruje da bi se mogao dogoditi nakon što “riješi” Parkera, ali i Tysona Furyja u međuvremenu. Tek tada bi se mogao okrenuti dvoboju protiv najboljeg američkog teškaša.

“Wilder bi mogao biti sljedeći nakon Furya. Jasna je činjenica koju otrkivaju brojke da on ima izuzetno moćan udarac”, izjavio je Joshua odavši tako priznanje budućem protivniku koji je u 39 od 40 mečeva slavio prekidom. Dvoboj protiv Ortiza nije bio iznimka…

Ipak, Joshua već sada vidi tehničke nedostatke kod Wildera koje bi mogao iskoristiti, baš kao i njegovu jednodimenzionalnost. Britanac vjeruje da je WBC prvak opasan izričito desnim direktom, a kada mu se on oduzme, postaje praktički impotentan boksač.

“Njegovi snažni udarci ne dolaze aperkatom, oni ne dolaze lijevim krošeom. Oni samo stižu desnim direktom. I onda, ako eliminirate taj udarac, eliminirali ste sva njegova oružja. Kada mu to oduzmete, on će početi malo po malo gubiti samopouzdanje u meču”, analizira Joshua.

Ipak, prije Wildera, Joshuu čeka najprije Joseph Parker, a onda i povratnik u ring, također bivši svjetski prvak Tyson Fury. Očekuje se da bi taj dvoboj trebali vidjeti sredinom godine. Naravno, uvjet je da se Fury vrati u kakvu takvu fizičku formu, ali i da Joshua uspješno preskoči prepreku koja se zove Parker!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI