Joshua: Povetkin prijetnja? Je, ali ja ga moram lakoćom razmontirati!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.09.2018 15:31h Autor:

Anthony Joshua i Alexander Povetkin

Samo nas još dva tjedna dijeli do nove obrane naslova svjetskog prvaka za trenutačno najveću svjetsku boksačku zvijezdu Antonyja Joshuu. Britanca 22. rujna na londonskom Wembleyju očekuje meč protiv Rusa Alexandera Povetkina.

Ulog su, dakako, pojasevi svjetskog prvaka po WBA, IBF, WBO i IBO federacijama, koje u svom vlasništvu ima gorostasni i dominantni Englez.

Bit će to prvi nastup za Joshuu na Wembleyju još od meča protiv Vladimira Klička u travnju 2017. godine kada je i ugrabio svoju kolekciju pojaseva svjetskog prvaka.

28-godišnjak smatra da je Povetkin ozbiljna prijetnja, no da ga mora “riješiti lakoćom”. U intervjuu za Sky Sports je izjavio:

“Povetkin je ogromna prijetnja jer želi biti u poziciji u kojoj sam u ovom trenutku upravo ja. Mislim da sam se do sada borio protiv odličnih protivnika. Povetkin je sigurno jedan od onih kvalitetnijih, ali ja sam u fazi karijere kada gledam već sada iza ovog meča i iza Povetkina jer je divizija nevjerojatno bogata.”

Joshua vjerojatni misli na Amerikanca Deonataya Wildera i sunarodnjaka Tysona Furyja, boksače koji se nameću kao protivnici u budućnosti…

“Da, ima dobrih izazivača, ali u isto vrijeme se moram koncentrirati na protivnika koji je ispred mene. Je li on velika prijetnja? Jest, ali ali ne mogu njega pobijediti, onda je svatko sljedeći velika prijetnja. Moram s lakoćom razmontirati Povetkina, tako da sam ja prijetnja drugima. Da sam sila koja se poštuje”, dodao je Britanac.

Wilder drži WBC-ov pojas svjetskog prvaka. Onaj koji nedostaje Joshui da bi upotpunio svoju kolekciju. No, Amerikanca sada najprije očekuje dvoboj protiv Furya. Je li Joshua iznenađen što je došlo do dogovora oko ovog meča?

“Ne baš pretjerano. Zato što obojica u ovom trenutku trebaju ovaj meč. U vazi su karijere kada već dugo boksaju i trebaju im veliki mečevi i veliki protivnici. Pokušavaju obojica sakupiti što više dobrih rezultata i pobjeda. Dugo su već unutra”, zaključuje Joshua.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI