Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Joshua nakon meča prokomentirao: “Nemojmo se utapati u tugi, ovo je bila Ruizova noć” | Fight Site

Joshua nakon meča prokomentirao: “Nemojmo se utapati u tugi, ovo je bila Ruizova noć”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.06.2019 09:31h Autor:

Anthony Joshua

Nakon jednog od najvećih boksačkih iznenađenja posljednjih godina, Anthony Joshua dao je svoj komentar. Odmah u ringu bio je spreman obratiti se fanovima i to je napravio vrlo staloženo i prepun poštovanja prema novom trostrukom prvaku svijeta. 

Andy Ruiz Jr. nokautirao je dosadašnjeg trostrukog prvaka svijeta u sedmoj rundi, no četiri runde ranije činilo se kako sve ide u očekivanom smjeru. Joshua je Ruiza u trećoj rundi rušio na pod, a nakon toga je žestoko krenuo završiti meč. Tada je ipak dogodilo suprotno i prvi put ozbiljno pogođen, a do kraja iste runde je i drugi put završio na podu.

“Da, to sam ja i takva je vatra u meni. No, nemojte se sada utapati u tugi. Ovo je boks. Pokazao sam da imam snagu i moć, vratit ću se”, rekao je Joshua nešto o toj trećoj rundi i tome što je odjednom ušao puno otvorenije. To mu se na kraju vratilo na najgori mogući način. Upitan je odmah što je danas bilo drugačije od meča protiv Vladimira Klička. Naime, tada je isto završio na podu, no vratio se i slavio nokautom:

“Ništa nije bilo drugačija, ovo jednostavno nije bila moja noć. Ovo je bila noć Andya Ruiza. Na kraju ovo je dobro za TV, za DAZN i za ljude koji su gledali.”

Sa odlukom suca za prekid meča nije se složio. Izgledao je dobro, no sudac mu se dva puta obratio, on nije reagirao i meč je bio gotov. Prvobitna reakcija bila je burna, Joshua je prigovarao, no to više na kraju nije htio komentirati.

“Ja sam se htio boriti, to je normalna reakcija. Moj je posao boriti se, njegov je suditi, neću se miješati u to. Sudac je prekinuo jer je procijenio da ne mogu nastaviti. Šteta zbog toga, no neću očajavati”, još je jednom, s osmjehom na licu, smirio tenzije.

Naravno da je bitno pitanje oko toga je li ga podcijenio. I tu je odgovor bio u pravom sportskom duhu.

“Da sada tražim isprike rekao bih kako sam ga svakako podcijenio. No, nema isprika, ovo je sve moja greška. Pogođen sam odličnim udarcem i izgubio meč”, objasnio je, a onda je dodao nešto o Deontayu Wilderu. Naime, on mu je bio najveća želja za američki debi nastup, ali to se nije dogodilo. Odmah je i najavio kako ćemo ga uskoro ponovno gledati protiv Ruiza:

“Preferirao sam Deontaya Wildera, no nije došao on nego Andy Ruiz. Što se tiče klauzule za revanš, naravno da ću je aktivirati, to sam sto posto siguran.”

Na Joshui je sad vrijeme analize meča i onoga što je radio na krivi način. Apsolutno nije bio spreman na protivnika koji će svojevoljno proći kroz njegove udarce da bi prišao bliže i to ga je iznenadilo. Nije dobro reagirao na nižeg boksača nevjerojatno brzih ručnih tehnika i poraz je došao kao slijed toga. Novi meč bit će sigurno nova priča. Također će biti zanimljivo vidjeti hoće li se Joshua ponovno uputiti “preko bare” ili će Eddie Hearn revanš organizirati na nekom od engleskih stadiona. U svakom slučaju, ovo je tek počelo i revanš će nam dati puno pravih odgovara na stvarnu situaciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI