Joshua je izuzetno zainteresiran za meč protiv Usyka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.11.2018 11:29h Autor:

Anthony Joshua i Oleksandr Usyk

Nakon što je Oleksandr Usyk savladao Tonya Bellewa ove subote u Manchesteru, glasno se govori o njegovom odlasku u tešku kategoriju. Za prokomentirati tako nešto i možebitni okršaj s Anthonyem Joshuom, jednostavno nema bolje osobe od čovjeka bez kojeg se taj meč ne može dogoditi, Eddiea Hearna.

Vodeći britanski borilački promotor može biti vrlo zadovoljan onim što se dogodilo u subotu te načinom na koji je Oleksandr Usyk prezentiran Britaniji. Meč je bio odličan, a izrazi međusobnog poštovanja nakon njega će svakako pozitivno djelovati na buduću sliku Oleksandra Usyka.

Kako je on doslovno očistio lakotešku kategoriju te kako je već ranije spominjao odlazak među teškaše, realno je gledati na potencijalni okršaj Usyka i Joshue, možda već iduće godine. Hearnu je to i više nego zanimljivo te je rekao nešto na tu temu.

“Joshua je intrigiran Usykom. Mislim da bi se jako volio boriti protiv njega jer on je takav tip, želi se boriti protiv svakoga tko je na najvišem mogućem nivou. Izazov za Usyka bila bi Joshuina veličina. Evander Holyfield je pokazao kako boksati protiv većih od sebe, no on je to napravio svojom čvrstinom, što je teže postići nego samom vještinom”, prvi je bio komentar Eddiea Hearna, koji je dao u razgovoru za Sky Sports.

Hearn smatra da nikako ne bi bilo pametno za Usyka da se odmah po odlasku među teškaše upusti u meč protiv Joshue. Realna je situacija takva da bi u početku ipak trebao osjetiti kategoriju i ono što mogu neki ne toliko elitni teškaši.

“To bi bio uistinu ogroman meč, no vidjeli ste i po Usykovim izjavama da je svjestan kako teška kategorija nije nikakva šala. Tako da niti ja još neću ozbiljno ulaziti u ovo jer mislim da se Usyk prvobitno mora kvalitetno pripremiti. Trebao bi odraditi minimalno dva ozbiljna teškaška meča prije nego bude spreman za Joshuu. No, kada dođe vrijeme, Anthony neće imati nikakvih problema prihvatiti taj meč.”

Kakav je onda plan za Joshuu? Hearn ima neku viziju toga tko bi se njegovom pulenu trebao suprotstaviti u idućem meču, početkom proljeća iduće godine.

“Dosta toga ovisi o Wilderu. Ukoliko ne ugovorimo meč protiv njega, mislim da je onda na redu Dillian Whyte ako savlada Chisoru. Nakon toga bi Usyk došao na red, no puno toga će ovisiti o tome što Oleksandr želi i kada će biti spreman. Joshua je jako težak ispit za njega jer je jako brz i pokretan. Uvjeren sam da će Usyk biti sjajan protiv sporijih teškaša, no isto tako vjerujem da bi meč protiv Joshue bio sudar dvije prave zvijeri.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI