Joshua dva i pol kilograma teži od Parkera, no i puno lakši nego za posljednje mečeve (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.03.2018 21:17h Autor:

Anthony Joshua i Joseph Parker

Na službenom vaganju u Cardiffu, pred sutrašnji teškaški boksački spektakl za čak tri elitne svjetske titule, Anthony Joshua izašao je sa 109.6 kilograma, dok je Joseph Parker bio na točno 107.

Te težine bi nam trebale dati do znanja kako su oba boksača na svojoj optimalnoj težini, u odnosu na visinu. Britanac je sa svojih 198 centimetara visine za pet centimetara viši od boksača s Novog Zelanda, koji je bio na težini kakva se od njega očekivala. 

No, što se tiče Joshue, on ovoliko lagan nije bio još od 2014. godine, kada je bio tek u počecima svoje profesionalne karijere. Za prethodni meč, protiv Carlosa Takama, Joshua je bio na 115 kilograma, dok je protiv Vladimira Klička ušao sa 113.5. Ipak, teško se može reći da se to vidjelo na njegovom tijelu, odnosno šampion izgleda impresivno kao i uvijek. Za pretpostaviti je kako mu je namjera biti lakši, a automatski i brži, da bi odgovorio na glavne karakteristike svog protivnike, koje se nalaze upravo na tom polju.

Ovaj dugo iščekivani meč održava se sutra navečer u Cardiffu, na Millenium Stadionu, gdje će uživo ovom događaju prisustvovati oko 80.000 ljudi. Ispod teksta možete pogledati video i vidjeti kako je bilo na vaganju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI